TV4 satsar på svenska deckare

TV4 satsar vidare på filmatiseringar av framgångsrika deckare. Denna gång har turen kommit till Anna Janssons deckare Stum sitter guden och Alla de stillsamma döda där Maria Wern är huvudperson samt Viveca Stens debutroman I de lugnaste vatten. Detta gör att vi någon gång under nästa år kommer få se fyra nya avsnitt av Maria Wern respektive tre avsnitt av den nya miniserien Morden i Sandhamn.

Eva Röse gör återigen huvudrollen som Maria Wern och kommer att backas upp av bland annat Reuben Sallmander och Allan Svensson, måste bara nämna Ulf Friberg också eftersom han råkar vara från min födelseort (Nässjö). Huvudrollerna i Morden i Sandhamn kommer Alexandra Rapaport, nu senaste aktuell i filmen Sommaren med Göran, och danske Jakob Cedergren, mest känd från filmerna om Arn, att dyka upp.

– Eva Röse gjorde succé med Främmande fågel förra hösten och jag är oerhört glad över att vi kan bjuda på ännu fler spännande fall med Maria Wern i spetsen. Mer spänning blir också det i Morden i Sandhamn där ett välskrivet manus och en meriterad skådespelaruppställning bäddar för samma framgång, säger Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4 i ett pressmeddelande.

För ytterligare läsning hänvisar jag till TV4:s egen hemsida.

3 reaktion på “TV4 satsar på svenska deckare

  1. ”Spännande fall”??? Jag tror aldrig jag har sett en mindre spännande deckare och slutet var ju så patetiskt odramatiskt att jag först inte fattade att det hela var löst.

Kommentarer inaktiverade.