Life

.

När polisen Charlie Crews (spelad av Damian Lewis från Band of Brothers) dömdes till livstids fängelse för ett brutalt trippelmord på hans närmaste vänner, rämnade hans liv helt samman. Hans fru skiljde sig ifrån honom och alla hans vänner vände honom ryggen. 

Han hävdade hela tiden sin oskuld och när hans advokat tolv år senare lyckas få till en analys av det DNA som samlades upp vid mordplatsen, bevisas det att Charlie var oskyldig till morden. Han släpps från fängelset och får ett gigantiskt skadestånd från staten.

Här tar TV serien Life vid. Vi får följa när Charlie bestämmer sig för att återvända till sitt arbete som polis trots att han tack vare sitt skadestånd är ekonomiskt oberoende. Tillsammans med sin nya partner Dani Reese löser de mordgåtor i Los Angeles. Åren i fängelse har givit Charlie nya insikter om livet vilket får honom att ta en ibland minst sagt udda approach till de fall de löser. Vid sidan om sitt arbete bedriver han en privat undersökning om vem den verkliga mördaren är och ser sig hitta en komplott som då ledde till att han sattes i fängelse.

Life är en lite annorlunda kriminalserie som jag i brist på annat såg till att titta på under författarstrejken. Seriens svaghet är att jag oftast är helt ointresserad av det fall som de försöker att lösa. Å andra sidan är jag intresserad av Charlie som person och vad det var som gjorde att han oskyldig sattes i fängelse. Karaktären kan också få mig att le allt som oftast när han sätter sin partner i svåra situationer. Detta på grund av att de sällan har samman uppfattning om saker och ting. Karaktären Charlie Crews och hans historia gör att Life är bättre än vilken annan dussindeckare som helst och helt klart sevärd om man gillar deckarserier. En liten varning är också värd att utfärda. De första avsnitten är inte helt lysande men om du ger den lite tid kommer serien att växa. 

Life har premiär ikväll (den 6 maj) kl. 20.00 på TV3.

Betyg för Life (Säsong 1): D (Även om det är väldigt nära ett C.)

3 reaktion på “Life

  1. Ett D säger du. Jag har läst om jämnförelser mellan Monk och denna serie och eftersom att jag har lite svårt för Tony Shalhoubs karaktär Adrian Monk så tvekar jag lite. Det får nog bli att se ett avsnitt eller två ändå.

    Men jag är nog lite bortskämd när det gäller just kriminalserier – det finns ju så många bra att välja mellan :)

  2. Ett starkt D är godkänt i min skala. Jag tycker ändå inte att Monk är en bra jämförelse. Monk är ju nästan en komedi. Life har en helt annan spänning och har inte många inslag av komedi. Den enda jämförelsen är att båda huvudpersonerna är lite speciella. Sedan slutar alla jämförelser enligt min mening. Skulle jag sätta ett betyg på Monk skulle den få ett vanligt D.

    Ge Life en chans i alla fall. Den blir också bättre ju längre in i säsongen man kommer.

  3. Pingback: TV på DVD: Utgivning i december 2008 | MicTV

Kommentarer inaktiverade.