Killarna bakom Saw gör TV: Clive Barker’s Hotel

Hotel sign and run-down hotel rural setting           Foto: Corbis (bilden har ingen anknytning till projektet)

Marcus Dunstan och Patrick Melton de båda manusförfattarna bakom de tre senaste filmerna i den omdiskuterade skräckfilmsserien Saw har skrivit ett eftertraktat tv-manus som de nu sålt rapporterar The Hollywood Reporter.

Det blev till slut ABC som vann budkriget efter att ha lyckats övertrumfa FOX och flera andra tv-bolag. Projektet har fått namnet Clive Barker’s Hotel och handlingen kommer kretsa kring ett antal makabra händelser på ett hemsökt hotell (ganska logiskt med tanke på titeln)  och känner man upphovsmännen bakom Clive Barker’s Hotel rätt kan vi förvänta oss en otäck och otrevlig historia.

Som ni kanske la märket till bär projektet skräcklegendaren Clive Barkers namn och det är inte utan anledning, Han ska nämligen producera tillsammans med Joe Daley. Om det blir så att ABC väljer att fortgå med projektet rapporteras det att McG:s produktionsbolag Wonderland Sound and Vision, som ligger bakom bl.a. Supernatural och Chuck, kommer att producera.

Huruvida det är en tv-film eller tv-serie det rör sig om vet vi inte ännu, men jag tippar på att det är en tv-serie. Det ska bli intressant att se om ABC vågar ta steg ut och satsa på skräck med tanke på de senaste årens "missräkningar" med Harper’s Island (CBS) och Fear Itself (NBC) som inte riktigt lyckats locka de amerikanska massorna till tv-sofforna.