TV Notiser 10/5 2008

LOST Som kompensation för att det bara blev fjorton avsnitt av Lost den här säsongen på grund av författarstrejken kommer de båda kommande säsongerna att utökas med ett avsnitt. Istället för de utlovade sexton avsnitten får vi se sjutton avsnitt under seriens två sista säsonger. Producenterna bekräftade igår även att det bara kommer att bli sex säsonger av Lost. Efter det är historien slut och en av de bästa TV serierna någonsin går i graven.

TV3 Det kommer att spelas in ytterligare en säsong med cirka 50 avsnitt av realityserien Sjukhuset som kommer att visas på TV3 under hösten. Serien följer de anställda på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

TV4 SCIENCE FICTION TV4 förstärker innehållet i sin nystartade kanal TV4 Science Fiction genom att köpa in serierna Star Trek: Deep Space Nine, Twilight Zone och Dead Zone. Serierna kommer att ha premiär under sommaren.

THE HILLS MTV serien The Hills som är en spinoff av Laguna Beach kommer att få en fjärde säsong enligt tidning US.

FOTBOLLSBRÅKET Veckan har bjudit på ytterligare vändor i bråket om rättigheterna till Allsvenskan i fotboll. Idag visade TV4 sin 15:e allsvenska match för året. Enligt domen från Hovrätten som jag tidigare skrivit om kommer Kentaros att få böta fyra miljoner för denna och alla ytterligare matcher som TV4 visar. Kronofogden avslog tidigare i veckan en begäran från Canal+ att de skulle stoppa matchen med hänvisning till att TV4 inte är en del av tvisten. Fallet ska nu upp i Högsta Domstolen och inför detta har även Kentaros begärt ett skadestånd från Canal+ på 100 miljoner. Samma summa som Canal+ har stämt Kentaros på.