Viasat Sport delar Serie A rättigheter med Kanal 9

Viasat Sport förlorade ett antal större fotbollsrättigheter till i år och när Kanal 9 för någon vecka sedan tecknade avtal om att visa ett stort antal matcher från Serie A trodde jag att läget blivit ännu prekärare för dem men i fredags (vilket jag lyckades missa till idag) blev det klart att Viasat Sport och Kanal 9 kommer att dela på de tv-rättigheter för italienska Serie A som Kanal 9 tidigare köpt och som jag skrev om igår.

De rättigheter som de båda kanalerna kommer att dela på är Inter, Juventus, Milan, Fiorentina, Genoa, Roma, Cagliari, Lazio, Catania och Bolognas hemmamatcher och Viasat Fotboll kommer att visa de matcher som spelas på lördagar samt ytterligare en match på söndagar på kl. 15.00, den klassiska tiden för italiensk fotboll.      

– Satsningen på italienska ligan innebär att vi får en stark helgprodukt som komplement till våra fantastiska Champions League-sändningar, säger Per Tellander, kanalchef på Viasat Sport i ett pressmeddelande.

En reaktion på “Viasat Sport delar Serie A rättigheter med Kanal 9

  1. kan viasat visa två matcher klockan 15.00 på söndagar och visa kvälls matchen på söndagar 20.45 vilket oftast brukar vara en toppmatch som kanal 9 är lata för att visa så för oss serie a älskare kan ni visa kvällsmatcherna på söndagar

Kommentarer inaktiverade.