Inför presentationerna av höstens TV i USA

Under den kommande veckan presenterar de amerikanska TV-bolagen ABC, CBS, FOX och The CW sina hösttablåer. Först ut är ABC och The CW på tisdag och sedan följer CBS på onsdag och FOX på torsdag. Jag kommer självklart att rapportera om allt det viktigaste som de händer så ta gärna en titt på denna blogg flera gånger den kommande veckan. 

Under helgen har redan en hel del nyheter läckt ut och jag ska göra ett tappert försök att sammanfatta dessa. Observera att det mesta som står nedan är ännu obekräftade uppgifter. De slutgiltiga beskeden kommer under veckan.

ABC

ABC kommer nästan enbart att satsa på sina gamla serier nästa år. Boston Legal, Eli Stone och Miss/Guided ska vara nära att få ytterligare en säsong. Däremot ser det inte lika ljust ut för Women’s Murder Club som antagligen kommer att läggas ner. De nya serier som kan få plats på ABC är en amerikansk version av den engelska serien Life on Mars, Scrubs som flyttar från NBC och ett tävlingsprogram som har utvecklats av bl.a. Ashton Kutcher.

The CW Television Network
The CW Logo
Image #CW_logo_color
Credit: © The CW Television Network

The CW ska redan ha givit Aliens in America kalla handen. Däremot ser det ljust ut för Reaper som mycket väl kan få en ytterligare säsong. Enligt de flesta källor är det även så gott som klart att spinoffen till Beverly Hills 90210, som jag skrivit om flera gånger, kommer att bli av.

CBS

På CBS ser det ut som att The Unit kommer att få ytterligare en säsongen medan det ser betydligt värre ut för Shark. De nya serier som det talas mest om är: The Mentalist, en kriminalserie med en psykolog i huvudrollen och Eleventh Hour, en serie om en vetenskapsman som räddar människor från att utnyttjas av vetenskapen.

FOX

Hos FOX är det mycket på gång. Enligt The Hollywood Reporter ska komedin Back to You och Lasse Hallströms drama New Amsterdam (som har premiär på TV6 den 25 maj) redan ha lagts ner. ‘Til Death räknas däremot att komma tillbaka för en tredje säsong på kanalen. Ny serier kommer det antagligen en hel uppsjö av på FOX. De det pratas mest om är komedierna The Inn, Starting Under och Sit Down, Shut Up samt dramat  Fringe som är skapad av J.J. Abrams som även har skapat Lost.

NBC presenterade sin hösttablå redan i april och mer om detta kan ni läsa här.