Äntligen är Playa del Sol tillbaka med säsong 2!

Jag (Michael) tar på mig skulden för att detta inlägg inte publicerades innan premiären av Playa del Sol, söndagen den 27 september kl. 20.00. Inlägget kom helt enkelt bort i hårddisk kaoset. Om ni missade det första avsnittet kan ni se det på SVT Play.

 
                                                               Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Ni minns säkert den första säsongen av komediserien Playa del Sol som blev en tittarframgång med miljonpublik när den gick på SVT under 2007. Nu är det alltså dags att återigen inta semesterorten Playa del Sol tillsammans med reseledarna på Shine. Den andra säsongen innehåller 13 nyinspelade avsnitt och visas söndagar kl. 20:00 i SVT1 med premiär denna vecka (söndagen den 27/9).

Sedan vi senast såg "resegänget" har följande hänt enligt SVT: Mårten (Henrik Hjelt) har blivit platschef efter att ha misslyckats på hemmaplan med både bröllop och jobb i ledningsgruppen. Tommy (Mikael Tornving) är ganska nöjd med sin tillvaro. Då han inte längre är chef kan han ägna mer tid åt de affärer han sysslar med vid sidan av jobbet. Helt tillfreds med sin degradering är han ju naturligtvis inte och mindre lat har han inte heller blivit. I Steffens (Richard Ulfsäter) liv är det precis som vanligt. Det är tjejer, sol och gymmet som gäller. Ny i gänget är Klara (Marie Robertson) en impulsiv, social och väldigt serviceinriktad person, men precis som Tommy ser hon till sina egna behov i första hand. Borta är dock Linn (Josephine Bornebusch) och Sandra (Saga Gärde).

Jag tyckte att den första säsongen var störtskön så efter seriens slut var det ett "måste köp" och jag har höga förväntningar även på den andra säsongen och hoppas att den blir minst lika bra. Lite trist bara att tjejduon lämnat serien inför andra säsong. Nya förutom Marie Robertson är även regissörerna Jon Holmberg och Kicki Kjellin som tar över efter Peter Settman. Förövrigt ska det bli spännande att se vad Sven Melander hittar på när han dyker upp som en av gästskådespelarna under säsongen.