På TV: Vecka 40 2009

Efter problemet med en kraschad hårddisk i helgen har en ny köpts in och jag har under det senaste dygnet lyckats installera de flesta av de program som fanns på datorn innan kraschen och har därigenom återigen tillgång till de verktyg jag behöver för att blogga. Här följer en kort sammanfattning av vilka program som haft premiär under veckan samt lite mer information om de program som kommer att ha premiär idag och imorgon. 

House (ny säsong) tisdagar kl. 21.00 på TV4.
Matakuten (ny säsong) måndagar kl. 21.00 på TV4.
Parlamentet (ny säsong) söndagar kl. 20.30 på TV4.
Playa del Sol (ny säsong) söndagar kl. 20.00 på SVT1.

På TV Onsdag
Grey’s Anatomy (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
Endast en vecka efter premiären i USA börjar Kanal 5 visa den sjätte säsongen av Grey’s Anatomy. Förra säsongen slutade med att både Izzie och George gick in i hjärtstillestånd efter sina respektive sjukdomar. Vi får veta hur detta slutar och hur alla de övriga i personalen reagerar på detta, vilket minst sagt är olika. Samtidigt försöker Lexie behandla en patient som blivit av med ett ben och fått båda armarna avhuggna och Derek får veta att sjuhusets styrelse planerar att ersätta Richard. En bra inledning på säsongen. Betyg för Grey’s Anatomy (avsnitt 601): B

Oskyldigt dömd (säsongspremiär) kl. 21.00 på TV4:
Förra säsongen var en succé och nu är Mikael Persbrandt tillbaka med tolv nya avsnitt av Oskyldigt dömd där Persbrandt spelar straffrättsprofessorn Markus Haglund som tillsammans med sina studenter försöker  hjälpa personer de tror blivit dömda trots sin oskuld. I det första avsnittet tar sig gruppen an ett fall där en ung kvinna överfallits, våldtagits och hamnat i koma. En 17-årig pojke döms för brottet trots sitt nekande.

På TV Torsdag
Inlåst (seriepremiär) kl. 21.00 på TV4:
I ett mycket annorlunda experiment bestämmer sig sju unga killar, som har problem med rättvisan att för två veckor frivilligt låsa in sig på en anstalt. Där får de hjälp av före detta fångar som vill hjälpa dem att förstå att det är bättre att sluta upp att begå brott än att hamna bakom galler på riktigt. Serien låter kontroversiell men jag hoppas att deltagarna tar detta på allvar och faktiskt lär sig en läxa. Annars finns risken att detta slutar i spåret av Lars Noréns 7:3.

Superstars (säsongsavslutning) kl. 20.00 på TV3:
I finalen av årets Superstars gör deltagarna i det vinnande laget upp om vem som är bäst. Om det blir deltagarna i Team Forsberg eller Team Stenmark avgörs idag onsdag.