Svenska tv-kanaler på shoppingrunda i Hollywood

När den nya tv-säsongen nu har dragit igång på allvar i USA är det dags för de nya serierna att även få ett hem i på de svenska tv-kanalerna.

shopaholic_tv4

Foto: Bilden är ett montage. Rättigheterna tillhör dess respektive ägare.

Flest intressanta inköp har TV4-gruppen gjort då de införskaffat fyra av mina favoriter bland de nya serierna, nämligen FlashForward, The Good Wife, Glee och Modern Family. (Mer om dessa och ytterligare favoriter bland de nya serierna kommer ni att kunna läsa i ett inlägg som publiceras på lördag.)  Utöver dessa fyra kommer även Melrose Place, Life UneXpected, White Collar, Sons of Tucson och Accidentally on Purpose alla att visas på någon av TV4:s kanaler. Kort sagt har TV4 en stark uppsättning nykomlingar på lut. Låt oss nu bara hoppas att TV4 slutar misshandla sina inköpta storserier vilket de gjort med bland annat Lost och inte minst Heroes vilka båda fått usla sändningstider de senaste säsongerna. Det enda vi dock vet om sändningstider är att Glee dyker upp på TV4 torsdagen den 12 november kl. 21.00. När det närmar sig premiär för de andra serierna återkommer vi självklart med mer information även om dem.

På Viasat har de gjort klart med NCIS: Los Angeles, spinoffen på NCIS med LL Cool J och Chris O’Donnell i huvudrollerna. Dessutom kommer de båda sjukhusdramerna Mercy och Trauma att dyka upp på någon av företagets kanaler. Mercy får dock Viasat vänta på då Canal+ har första visningsrättigheterna för serien. Canal+ First börjar visa Mercy tisdagen den 10 november kl. 20.00.

SVT sitter fortfarande på sitt HBO-avtal vilket betyder att bland annat den nya serien Hung kommer att dyka upp på kanalen i början av nästa år.

Grafik och medförfattare: Ted Larsson.