På TV: Vecka 42 2009

Veckans premiärer är inte i närheten av lika många som vi hade förra veckan vilket var en lättnad och gör att ni för en gångs skull får hela inlägget på en gång.

På TV Fredag
Idol 2009 kl. 20.00 på TV4:
Alla kvalomgångar är över och de riktiga programmen drar igång. Kvällens tema är Club Idol och deltagarna kommer bland annat sjunga Just Dance av Lady GaGa och Release Me av Agnes.

Boston Legal kl. 23.25 på TV4:
TV4 har lyckats dragit ut på sina visningar av Boston Legal i all oändlighet. Serien lades ner för ett år sedan efter den femte säsongen men idag börjar TV4 visa andra halvan av säsong 3. 
  På TV Lördag
Fotboll: Danmark-Sverige (VM-kval) kl. 19.15 på Kanal 5:
En ödesmatch för om Sverige ska gå till VM i Sydafrika nästa år eller inte. Jag bojkottar fortfarande landslaget tills Lars Lagerbäck har avgått men jag misstänker att många andra vill se matchen vilket gör att det är lika bra att nämna matchen.
   På TV Söndag
Wallander (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
Tre söndagar framöver visar TV4 den engelska miniserien från BBC om kommissarie Kurt Wallander med Kenneth Branagh i huvudrollen. Serien har en helt engelskspråkig ensemble men är inspelad i Ystad med omgivning. Den första filmen bygger på boken Villospår där Wallander försöker fånga en mördare som skalperar sina offer. De två kommande filmerna är adapterade från böckerna Steget efter och Brandvägg.

Fallet (seriepremiär) kl. 21.15 på SVT1:
SVT har dramatiserat fyra av de största rättsfallen i Sverige under 2000-talet. Det första programmet handlar om Hagamannen, våldtäktsmannen som spred skräck i Umeå och avslöjades år 2006. De följande tre söndagarna behandlas Rödebymordet, Skandiaskandalen och Utpressningsligan i Göteborg.

På TV Måndag
America’s Got Talent (säsongspremiär) kl. 22.40 på TV4:
Den amerikanska varianten på TV4:s Talang startar sin tredje säsong. Som vanligt sitter David Hasselhoff, Sharon Osbourne och Piers Morgan i juryn och Jerry Springer leder spektaklet.

På TV Tisdag
Dina frågor – om pengar (seriestart) kl. 20.00 på SVT2:
Sverker Olofsson och Linda Nilarve hjälper tittarna med tips och råd för hur vi kan spara pengar på bästa sätt i dessa kristider.

På TV Torsdag
Niklas mat (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Åtta nya matlagningsprogram med tv-kocken Niklas Ekstedt där han tar tag i olika teman som "matlådan", "laga mat utan recept" och "citrus". Niklas mål med programmet är att ge råd så att varje svensk kan bli en mästerkock i det egna köket.

Ice Road Truckers (säsongspremiär) kl. 22.40 på TV4: 
Den tredje säsongen av dokumentären som följer de lastbilschaufförer som riskerar sitt liv för att förse gruvarbetarna i norra Kanade med förnödenheter.

Ett fall för Louise (seriestart) kl. 21.35 på SVT1:
Barnpsykologen Louise Hallin hjälper barn som har det svårt hemma genom att ta tag i deras familjesituation. I premiäravsnittet får nioårige Carl-Fredrik hjälp med en far som Carl-Fredrik alltid anser är arg på honom.

3 reaktion på “På TV: Vecka 42 2009

  1. Ääh tycker du ska sluta bojkotta Lagerbäck, han har tagit Sverige vidare i dom 5 senaste stora mästerskapen och i 3 av dom har vi tagit oss till playoff. Sverige är en blåbärsnation i fotbolls-sammanhang, Allsvenskan platsar inte ens på top10 i europeiska ligor.

  2. Vi skulle kunna diskutera länga om detta :-) men jag vill bara uttrycka hur bra jag har mått sedan jag började bojkotten. All frustration över landslaget som jag haft innan var som bortblåst.

Kommentarer inaktiverade.