TV-Nyheter: Nyheter på TV4 och Melodifestivalen

The Biggest Loser Sverige – ett av två nya program på TV4

TV4 har i dagarna presenterat två nya tv-program som kommer till kanalen nästa år. Den första är en svensk version av The Biggest Loser, programmet där överviktiga med hjälp av ett team experter tävlar om vem som kan gå ner mest i vikt. Formatet finns redan i 65 länder och Fredrik Arefalk, programchef på TV4, lovar att ”vi kommer att få se starka karaktärer och gripande historier i ett program som förhoppningsvis inspirerar oss alla i vår vardag”.

Filippa Lagerbäck Det andra nya programmet heter Drömmen om Italien och håller just på att spelas in med Filippa Lagerbäck (bild till höger) som programledare. I detta program åker fem svenska par till mellersta Italien för att tillsammans bygga upp och driva ett pensionat. Det hela är uppbyggt som en tävling och vinnaren får möjligheten att för en tid själva driva verksamheten. ”Vem har inte drömt om att lämna vardagen bakom sig och öppna ett charmigt Bed & Breakfast på landet?”, säger programledaren i ett pressmeddelande.

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Bidragen för Melodifestivalen klara

Melodifestivalen 2010 Den 6 februari 2010 drar nästa års melodifestivaleländet igång i Örnsköldsvik och besöker Sandviken, Göteborg, Malmö och Örebro innan finalen i Globen den 13 mars. I onsdags presenterades de första 27 av totalt 32 bidrag som ska uppföras. ”Det är en fantastisk blandning av ny svensk musik och det ska bli oerhört kul att leta efter artister för att skapa sprakande shownummer till de tävlande bidragen” säger tävlingens ledare Christer Björkman i ett pressmeddelande. Jag ska inte ens låtsas att kunna eller bry mig om något av detta utan hänvisar till en utmärkt artikel i SvD där låtarna presenteras tillsammans med en kommentar. En av de övriga fem låtarna (resterande fyra är jokrar) kommer att tas fram av tittarna. Omröstningen pågår redan på svt.se där 180 låtar efter ett stort antal röstningsomgångar till slut blir en låt som kommer att vara med i tävling. Gå in på den hemsidan om ni vill vara med i denna omröstning.