TV-Nyheter: Säsong 3 av HippHipp, Nya På Spåret

Det blir en tredje säsong av HippHipp

Den 7 september påbörjades inspelningarna av en tredje säsongen av den svenska komediserien HippHipp med Johan Wester och Anders Jansson. Programmet hade premiär för åtta år sedan och därefter har reportern Morgan Påhlsson, brandingenjören Kajan och hårfrisörskan Tiffany Persson och de andra karaktärerna under två tidigare säsonger blivit folkkära. Den nya säsongen kommer bestå av sex avsnitt och inspelningarna kommer att pågå till och med våren 2010.

Nya På Spåret har premiär den 4 december

Den 4 december kl. 20.00 börjar SVT sändningarna av den tjugonde säsongen av På Spåret och för första gången är det utan Ingvar Oldsberg. Jag antar att ingen har missat att det blir de gamla Hassanvännerna Kristian Luuk och Fredrik Lindström som tar över rodret. Kristian som programledare och Fredrik som domare. "På spåret är mitt eget favoritprogram, det är ett riktigt drömjobb, den enda sorgen är ju att jag nu aldrig kan uppleva spänningen hemma i TV-soffan på fredagskvällar" meddelar Fredrik Lindström i ett pressmeddelande. 

Deltagarlistan i årets upplaga presenterades i veckan och jag måste säga att det är en ovanligt svag uppställning. De två mest intressanta paren är de gamla klassikerna Jessica Gedin/Hans Rosenfeldt samt Filip Hammar/Fredrik Wikingsson. Annars är det inte mycket nytt att hänga i julgranen. Gå in på SVT:s hemsida för den kompletta listan.

Intressant artikel i SvD

Jag vill passa på och rekommendera en artikel från Svenska Dagbladet som publicerades igår. Artikeln tar upp det minskande gapet mellan den tid det tar för de svenska tv-kanalerna att visa nya avsnitt av de populära amerikanska tv-serierna och är trots vissa brister intressant läsning. Jag har själv tänkt skriva om detta men besparar mig arbetet ytterligare ett tag. Artikeln heter "Nedladdningen höjer tv-tempot" och hittas på SvD.se.