TV Nyheter: NBC dumpar Southland m.m.

NBC lägger ner Southland innan säsong 2 haft premiär

Efter en någorlunda framgångsrik första säsong i våras fick Southland en beställning om en andra säsong av NBC men redan innan den nya säsongen haft premiär har NBC minst sagt överraskande bestämt sig för att lägga ner serien. Den officiella anledningen från NBC är att serien var för mörk för att sändas kl. 21 och eftersom Jay Leno sänds kl. 22 finns det ingen plats för serien i kanalens tablå. Beslutet att lägga ner Southland på detta sätt har upprört många och ses som ett ytterligare tydligt tecken på hur illa det står till med NBC just nu. Det enda hoppet för serien att överleva är om en annan kanal köper in serien och enligt The Hollywood Reporter finns intresse från den mindre kanalen TNT och förhandlingar ska ha påbörjats.

Ljuspunkten i denna nyhet är att det ryktas om att NBC kommer att tidigarelägga den tredje säsongen av Chuck för att fylla tomrummet efter Southland samt Trauma, som även den antagligen kommer att läggas ner inom kort. Om Chuck skulle tidigareläggas från den redan planerade säsongspremiären i mars är det även möjligt att det blir fler avsnitt än de 13 som beställts.

Goda nyheter för fyra serier men The Cleaner läggs ner

Den senaste månaden har fyra serier fått en order om ytterligare en säsong. Top Chef (på TV3 i Sverige) som är den största succén någonsin på NBC:s systerkanal Bravo kommer att få en sjunde säsong som sänds nästa år. Kabelkanalen Showtime har beställt en fjärde säsong av Californication (TV4) med den före detta Arkiv X-stjärnan David Duchovny i huvudrollen. Den kritikerrosade serien Mad Men (Kanal 9) får även den en fjärde säsong av sin kanal AMC. HBO är nöjda med resultatet för sin nya komedi Bored to Death, som har premiär i Sverige på Canal+ First den 23 november, och har beställt en andra säsong av serien. HBO har även meddelat att den fjärde säsongen av Big Love kommer att ha premiär på kanalen den 10 januari 2010.

Dåliga nyheter har däremot givits till The Cleaner som endast fick två säsonger och läggs ner av A&E. Första säsongen av The Cleaner visas just nu på TV400 kl. 20.55 på tisdagar.