På TV: Vecka 45 2009

På TV Fredag
FlashForward (seriestart) kl. 22.55 på TV4:
Jag skrev om FlashForward tidigare i veckan som den femte bästa nya tv-serien säsongen 2009/2010 och nu är det dags för serien att ha premiär i Sverige. FlashForward börjar med att alla på hela jorden tappar medvetandet i 2 minuter och 17 sekunder, vilket självklart leder till kaos, och under denna tid får alla se en inblick om vad som kommer att hända dem den 29 april 2009 kl. 22.00. FBI-agenten Mark Benford (Joseph Fiennes) ser sig själv på kontoret framför en anslagstavla där han samlat bevis på vad som kan har orsakat händelsen. Det han ser blir starten på en utredning där Benford blir besatt av att försöka lösa fallet och stoppa denna framtidsutsikt som bland annat verkar innehålla att hans fru (spelad av Sonya Walger) lämnar honom. Till sin hjälp har han sju miljarder inblickar i framtiden som hans team börjar samla in i en gigantisk databas. Jag gillar verkligen konceptet och varje avsnitt har spännande scener som gör att jag vill veta mer om men till en början har dialogen varit stolpig och handlingen många gånger långtråkig. Jag kommer dock ge denna serie en ordentlig chans innan jag ger upp på den. Betyg för FlashForward (avsnitt 101-105): D    

The Beast (seriestart) kl. 23.00 på TV6:
TV-serien The Beast var Patrick Swayzes sista roll innan han dog av cancer i september. Han spelar FBI-agenten Charles Barker som ofta använder nästintill kriminella metoder för att lösa sina fall och inte oväntat blir till slut granskad i en internutredning. 
  På TV Söndag
Fotboll: IFK Göteborg-AIK (Allsvenskan) kl. 14.30 på Canal+ Sport 1:
Det kunde inte ha blivit en bättre upplösning på Allsvenskan än att det blir en direkt avgörande match på Gamla Ullevi i Göteborg i sista omgången om vem som vinner SM-guldet år 2009. Förutsättningarna är glasklara. Vinner AIK eller blir det oavgjort går guldet till Stockholm men om IFK Göteborg vinner matchen går segern till dem. Tommy Åström kommenterar matchen tillsammans med experten Pelle Blohm.

På TV Måndag
Ullared (seriestart) kl. 20.00 på Kanal 5:
Det är nu dags för den omtalade arbetsplatssåpan om varuhuset Gekås i Ullared. Till denna lilla ort i Halland kommer varje år fyra miljoner personer för att storhandla allt mellan himmel och jord billigt. I serien får tittarna följa både de anställda och några av alla de kunder som ibland spenderar hela sin månadslön på Gekås.

Vetenskapens Värld (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT2:
Åtta nya program med Sveriges största vetenskapsmagasin där de bland annat kommer att ta upp varför människor blir våldsamma, Charles Darwin och vatten på Mars.

RAW Comedy Club (säsongsstart) kl. 21.55 på Kanal 5:
Ett stort antal ståuppkomiker uppträder på standupklubben Raw i Stockholm. I det första avsnittet gästar Peter Wahlbeck och den australienska komikern Steve Hughes. Direkt efter RAW Comedy Club visar Kanal 5 det nya programmet Silent Library som enligt min åsikt verkar så dåligt att det inte ens förtjänar en egen post. Tre lag ska göra äckliga saker i ett bibliotek utan att avge sig några ljud. Sämre programidé får man leta efter.

Kommando: Snusk (seriestart) kl. 22.00 på TV3:
En brittisk dokumentärserie som följer renhållningsarbetare av olika slag som i sina yrken för en kamp mot smutsen. Bland annat utrotas ohyra, kloakerna rensas och restauranger inspekteras. 

På TV Tisdag
Top Gear (säsongsstart) kl. 22.15 på Kanal 9:
Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag skriver om en säsongsstart för Top Gear på Kanal 9. Som vanligt bjuds vi på underhållande reportage och tävlingar som har med bilar att göra och bland gästerna under den nya säsongen återfinns bland annat Jay Leno, Usain Bolt och Sienna Miller.

London Live (säsongsstart) kl. 19.30 på SVT2:
Start för den femte säsongen av musikprogrammet London Live där några av de största artisterna framför sina låtar på klubben Koko i London. Bland artisterna denna säsong finns Lady Gaga, Lily Allen, Kelly Clarkson och Keane.

På TV Onsdag
Morden (säsongsstart) kl. 21.00 på SVT1: 
Morden är en fristående uppföljare till serien Graven som sädes år 2005. Cege Ljung (Kjell Bergqvist) börjar arbeta med ett mord i Stockholms skärgård som visar sig ha kopplingar till det första mordet han utredde 25 år tidigare och måste nu erkänna att han då satte fast fel person. Serien visas i sex delar.  

2 reaktion på “På TV: Vecka 45 2009

  1. Kanske eller så är jag lite hård. Tycker alltid att det är lite svårt att ge betyg till flera avsnitt. Jag gillar ju verkligen konceptet till FlashForward men känner inte att jag kan ge den mer än D (sevärd) just nu eftersom jag stör mig på så mycket i avsnitten. Dålig dialog, ofta rent töntiga scener och ibland ren tristess. Av de fem jag skrev i det inlägget skulle jag nog just nu ge The Good Wife och Glee ett B, Modern Family och The Middle ett C och Flash Forward och de jag nämner i bubblare ett D. Tycker ändå att det är ganska bra utbud. Förra året var det nog färre bra serier.

Kommentarer inaktiverade.