V kommer till Canal+ i februari 2010

V                                                                                               Foto: Warner Bros/Canal+

I tisdags förra veckan hade den nya versionen av V premiär på tv-kanalen ABC i USA. Serien handlar om hur en utomjordisk reptilras "Visitors" anländer till jorden med ett budskap om fred och samarbete. Ett tvivel om deras uppsåt finns dock hos vissa människor och ett motstånd startas när bevis börjar dyka upp på att besökarna kanske inte är lika fredliga som de påstår. Premiären sågs av 13,9 miljoner tittare i USA vilket gör serien till den näst mest sedda premiären denna tv-säsong i USA (efter NCIS: Los Angeles). Bland den viktiga målgruppen 18-49 år har ingen premiär på ABC haft fler tittare sedan Lost dök upp i rutan efter en flygplanskrasch år 2004. En succé till att börja med för V alltså. Serien kommer nu att visas i USA med ytterligare tre avsnitt i november för att sedan göra ett uppehåll till mars nästa år då de övriga nio avsnitten av den första säsongen kommer att visas.

Till Sverige kommer V i februari nästa år då Canal+ visar de första fyra avsnitten. Även Canal+ gör sedan ett kortare uppehåll för att visa de återstående nio avsnitten senare under våren.

Uppdaterad: 2009-11-09

16 reaktion på “V kommer till Canal+ i februari 2010

 1. Jasså, gör det? :) Trodde NCIS: Los Angeles med sina 18 miljoner tittare av premiäravsnittet var den mest sedda premiären. Men spin-off serier kanske inte räknas.

 2. Februari?! Så sjukt _idiotiskt_! BER de om att folk skall tanka ner serien istället för att titta på deras tv-kanal?! Tror de SERIÖST att den här målgruppen är beredd att vänta i tre månader?!! Jag förespråkar att köpa det man vill titta på (dvd-box), men jag mår illa när jag läser hur de svenska föråldrade stenålderssocialisterna resonerar! Så snart jag skrivit färdigt det här skall jag besöka en viss sajt i ren protest… suck.

 3. Jag är splittrad till vad jag tycker om den metod som Canal+ använder när de tablålägger sina serier. De vill ju inte ha något uppehåll under säsongen och väntar då tills de kan köra alla avsnitt i en följd vilket gör att de är så gott som ikapp i slutet av säsongen. Alternativet är ju att göra som Kanal 5 och köra två rundor med uppehåll emellan eller att bara visa nya avsnitt då de visas i USA vilket skapar luckor lite då och då men jag tror faktiskt att jag föredrar den metod de kör nu.

 4. Ett tredje alternativ är att visa serien medans den är het, det vill säga _nu_. Visst, en, två eller möjligtvis tre veckors fördröjning kan jag ta med tanke på översättning och så vidare. Men tre _månader?! Eh… hallå? Skulle _någon_ acceptera det med biofilmer? Eller dator-/konsolspel?! Canal Plus, vakna upp ur er lilla drömtillvaro! Folk kommer inte att acceptera att ni behandlar era kunder på det här viset när ni dessutom har monopol på att visa V i Sverige!

 5. Ett svenskt tv-företag, som t ex CANAL+, väljer inte hir tidigt man ska visa en amerikansk tv-serie. Det handlar om när man FÅR visa den enligt amerikanska kontrakt. Alla europeiska tv-kanaler måste vänta en stipulerad tid innan de visar en amerikansk tv-serie, dels beroende på om de har ett betaltv-kontrakt (exempelvis CANAL+) eller ett fritv-kontrakt (TV4, SVT etc), dels beroende på vad som står i det specifika kontraktet. Konstigare än så är det inte.

 6. ”Lisa”, du tror inte att Canal+ betalar sin marknadsföring och sina jurister tillräckligt mycket pengar för att de själva skall försvara sina idiotiska, stenåldersmässiga avtal? Eller är det så att du själv har en anledning att ta dem i försvar?! Suck… våga vara kritisk och ifrågasätta dessa gamla svenska dinosaurieföretag, det här är 2009, inte 1909!

 7. Det är nog ingen som egentligen inte håller med dig Danne och jag hoppas att alla svenska tv-bolag strävar mot detta men det är inte så enkelt. Även om de svenska bolagen försöker finns visst motstånd från de amerikanska bolagen mot detta (som Lisa sa finns även äldre kontrakt som till och med kräver ett avstånd) och som jag sa tidigare har Canal+ valt att försöka ha sammanhållna säsonger som är i synk i slutet av säsongen istället för att bryta upp säsongerna. Dock tror jag mycket håller på att ändras och det finns tecken på detta överallt.

 8. Michael, jag hoppas verkligen du har rätt. Det som retar mig är att de gubbar som sitter i Canal+ och de andra svenska bolagens styrelser inte verkar ha någon som helst kontakt med verkligeheten, och i synnerhet inte med den målgrupp som V är tänkt för. Hur många av seriens potentiella tittare accepterar att de beter sig som om det vore 1970-talet, staten hade monopol på _all_ tv, filmer på bio censurerades och inget internet fanns? :/

  Återigen – jag köper mer än gärna det jag tittar på och jag är definitivt vän av reklamfinansierad, komersiell tv – men det betyder inte att jag godtar gubbväldets stenåldersfilosofi. Gömmer de sig bakom totalt uddlösa avtal som förhindrar dem från att sända V ett par veckor efter det sänts i USA – omförhandla dem då! Med tanke på hur mycket pengar de kräver av sina tittare har jag en känsla av att de borde kunna anlita jurister som gör skäl för sin examen.

  En sak är iallafall säker – hur mycket jag än vill titta på V kommer det inte att ske på Canal+. Inte en chans.

  I övrigt vill jag gärna ta tillfället att tacka för en bra, välskriven och intressant sajt. Håll gärna de svenska bolagen i kort koppel – de förtjänar de onekligen.

 9. Jag heter Lisa, och jag har träffat tillräckligt många inköpare för att förstå att verkligheten aldrig är så enkel som tittarna skulle önska.

 10. Hejsan!

  Jag har sett den på canal plus series. jag tyckte att den var okej film men inte lika bra som gamla originalet V. Kostymet o slip som rymdödlorna har på sig låter väldigt konstigt tycker jag. Men moderskeppet ser väldigt coolt o häftigt. Jag väntar på ännu bättre V original heter V: the second generation.

 11. VEM VET NÄR SÄSONG 2 BÖRJAR!!??

  OLIDLIG SPÄNNING
  just nu,
  men om det dröjer för länge till nästa säsong hinner man ju glömma allt :s

 12. Det finns i nuläget inget premiärdatum för säsong 2,
  det enda som är säkert är att serien återvänder till ABC någon gång under TV-säsongen 2010-2011

 13. Hejsan!

  Vet nån när kommer originalet V: the second generation?

 14. Hej Björn,
  Är inte riktigt säker på vad du frågar om. Är det boken du menar? Den kom ut på engelska under 2008. Tror nog inte att den kommer att komma ut på svenska dock.

Kommentarer inaktiverade.