Vem tittar egentligen på TV7?

tv7 Varje gång jag organiserar om kanallistan på min digitalbox funderar jag på om jag en gång för alla ska ta bort TV7 men beslutar mig alltid för att ha den kvar av estetiska skäl. Det är helt enkelt snyggast att ha TV7 på kanalplats 7 istället för någon annan kanal. Trots detta har jag aldrig stannat på kanalen när jag zappar eftersom jag aldrig har känt igen namnet på en enda av de serier som kanalen visar. Efter att ha tagit slag i saken och av nyfikenhet googlat runt på dessa förstår jag kanske varför. Bland de serier som kanalen visar under bästa sändningstid återfinns Pedros Ande, She Spies, Head Case, Lalola och Paradise Falls.

Pedros Ande är en såpa i 143 delar som spelades in av den amerikanska spanskspråkiga kanalen Telemundo och handlar om Pedro som kommer tillbaka från de döda och upptäcker hemligheter om sin unga änka. She Spies var så gott som en kopia på Charlies änglar som visades med endast fyra avsnitt på NBC hösten 2002. Efter usla tittarsiffror överlät NBC serien till mindre lokala kanaler runt om USA där totalt 40 avsnitt visades innan serien helt lades ner. Lalola är en argentinsk såpopera som har visas med 150 avsnitt på América TV vilket är den fjärde största tv-kanalen i Argentina men som lider av dåliga tittarsiffror. De två övriga serierna, Head Case och Paradise Falls, är mindre serier från de ganska marginaliserade kabelkanalerna Starz (USA) respektive Showcase (Kanada).

Detta är knappast ett utbud som lockar mig till tv:n och jag måste fråga mig vem som egentligen tittar på TV7? Finns det verkligen en marknad i Sverige för en kanal som visar dessa marginaliserade serier? Enligt MMS är TV7 en av de minsta kanalerna i Sverige och i oktober 2009 såg endast 35 000 svenskar varje dag ett program i mer än 5 minuter på kanalen. Att det finns ekonomi i TV7 antar jag beror på att Non Stop Television (som äger kanalen) köper in alla sina program så pass billigt  att de relativt små annonsintäkterna tillsammans med abonnemangsavgifterna ändå täcker kostnaderna för att driva kanalen. Är det dock verkligen intressant att driva en tv-kanal som ingen är intresserad av? Jag tycker inte det och jag skulle nästan hellre se vilket innehåll som helst på denna kanal än det skräp som sänds idag. Har jag fel? Är du en av de som troget tittar på TV7 och uppskattar dess utbud. Kommentera gärna detta inlägg och förklara varför jag har fel.

5 reaktion på “Vem tittar egentligen på TV7?

  1. Fördelen skulle väl vara att mindre kända program får chansen att sändas. Däremot så instämmer jag att det var ett ganska dålig utbud, men så är det även med resten av våra svenska kanaler. Överlag så brukar jag hitta 1-4 intressanta avsnitt eller filmer per dag, vilket är otroligt lite med tanke på hur mycket man går och betalar.

  2. Jag är en av de få personerna som faktist tittar på tv7. Jag tittar på she spies, Lalola och Lucy Sullivan ska gifta sig, men främs gillar jag alla filmer som tv7 visar. Du kanske föredrar tråkiga dokumentärer eller nyheter och zappar därför alltid förbi tv7, men för alla er som tittar på tv för att underhållas av roliga serier och bra filmer rekomenderar jag tv7!

  3. Jag tittar absolut inte bara på dokumentärer men det går knappast att argumentera att de andra kanalerna saknar bra filmer och roliga serier. De tar in saker som har visat sig framgångsrika i resten av världen medan TV7 har valt att lägga sig på en lågbudgetlinje med okända serier från Kanada och Sydamerika. Om jag betalade individuellt för varje kanal skulle antagligen TV7 hamna längst ner på listan över kanaler jag skulle vara villig att betala för.

  4. Jag gillade faktiskt Lalola rejält på tv7 och kunde inte få nog jävligt nog slutar nu tv7 översätta serien till dåliga engelska subs(textat) fattades meningar i mellan åt. Sett 70 avsnitt och nu får jag inte se slutet för det fattas pengar till något som inte borde vara så dyrt :( var till och med villig att översätta till dom för en billig peng.

  5. Det finns faktiskt både kvinnliga och manliga tittare som gillar Pedros Ande, visst kan det missas i texten och i lite annat också men själva handligen är spännande och det händer ju något hela tiden. Det är jn lite glöd och temperament i det hela . Är ganska trött på alla amerikanska serier.

    Marja

Kommentarer inaktiverade.