På TV: Vecka 47 2009

På TV Söndag
The Amazing Race (säsongspremiär) kl. 18.00 på TV6:
En ny och mycket spännande säsong av The Amazing Race som har hela jorden som inspelningsplats. I Säsong 10 går starten i Seattle och för första gången börjar resan västerut till Kina. Under resans gång besöker programmet exotiska länder som Kuwait, Mongoliet, Madagaskar och det kanske inte lika exotiska Finland. Bland de mest minnesvärda deltagarna finns gruvarbetaren David och hans fru Mary som kommer från den djupa amerikanska södern, Sarah som har en benprotes och en man som inte har några problem att skrika på sin fru och de afroamerikanska singelmammorna Lyn och Karlyn som med sin attityd övervinner mycket. En mycket bra säsong som inte bör missas.
Betyg för The Amazing Race (säsong 10): B  

Paradise Hotel (säsongspremiär) kl. 22.00 på TV6:
TV6 har dammat av den gamla dokusåpan Paradise Hotel som visades på TV4 med två säsonger under 2005. Det mesta är sig likt från tidigare säsonger. Fem tjejer och sex killar har låsts in i ett hus i Mexico där de ska para ihop sig. Den person som inte får en partner under veckan åker ut och den som lyckas hålla sig kvar längst får 250 000 kronor. Jag har sett premiäravsnittet och en längre artikel publiceras här tidigt på söndag. TV6 visar Paradise Hotel  i 40 avsnitt vilka sänds kl. 22.00 på söndagar och måndagar samt kl. 21.00 på onsdagar och torsdagar.

Bones (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
Säsong 5 av kriminaldramat Bones visas av TV3 på söndagar under vintern. Den nya säsongen börjar med att hoppa sex veckor fram i tiden då Brennan återvänder från en utgrävning i Guatemala för att reda ut grälet hon hade med Booth i slutet av förra säsongen.

Entourage (reprisstart) kl. 22.35 på TV6: 
Följ dramakomedin Entourage från start på TV6 under vintern. Serien har tidigare visats på Canal+ och SVT men om du ännu inte har sett den har du nu en ny chans. Entourage följer den nyblivne filmstjärnan Vincent Chase och hans strävan uppåt i Hollywood. Som stöd har han sitt entourage bestående av brodern Drama, vännen och managern E, Turtle som gör allt för sina vänner samt agenten Ari. En ganska bra men testostron stinn serie som kan beskrivas som en manlig version av Sex and the City.

På TV Måndag
Weeds (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ Hits:
I den femte säsongen av Weeds är den mexikanska knarkmaffian efter Nancy efter att det visat sig att hon samarbetat med polisen. Läget blir inte bättre av att det visat sig att hon är gravid och att personen som vill döda henne är fadern. Den femte säsongen visas på måndagar kl. 20.00.

Weeds (säsongspremiär) kl. 22.30 på TV6:
Kanske lite konstigt med två säsongspremiärer av Weeds samma dag men det hindrar inte TV6 att dra igång den fjärde säsongen av serien som visades på Canal+ för ett år sedan. I denna säsong flyttar Nancy från förorten till en liten stad vid den mexikanska gränsen där hon blir inblandad i drog- och människosmuggling.

På TV Onsdag
Nip/Tuck (säsongspremiär) kl. 22.00 på SVT1:
SVT har gjort en betydlig förbättring (med undantag av serierna från HBO) angående tiden mellan det att en serie visas i USA och i Sverige. Den nya säsongen av Nip/Tuck hade premiär i USA för bara en månad sedan. I den nya säsongen har kliniken, som flyttade till Los Angeles förra säsongen, drabbats av finanskrisen men när en ny läkare som specialiserat sig på kosmetiska ingrepp dyker upp ser ägarna potential för att återigen tjäna pengar. Christian och Liz beslutar sig också för att skiljas vilket leder till en stor konflikt och hämndlystnad från Liz sida.    

På TV Torsdag
Fringe (säsongspremiär) kl. 22.00 på Kanal 5:
Även om många säger att Fringe blev bättre i slutet av den första säsongen var det för sent för att jag återigen skulle bli intresserad av serien. Kanal 5 visar nu i alla fall säsong 2 av serien där FBI-agenterna Olivia Dunham och Peter Bishop utreder paranormala fenomen. Olivia återvänder från det parallella universum hon besökte i säsongsfinalen, där hon blev varnad om hot för mänskligheten, men hon har svårt att minnas vad som sades.

Kniven mot strupen (seriestart) kl. 21.00 på TV3:
TV4 provade för några år sedan att göra en svensk version av Ramsey’s Kitchen Nightmares med Melker Andersson men den serien var kortlivad. Nu tar TV3 upp stafettpinnen med den nya serien Kniven mot strupen där kocken Alexander Nilson, som jobbat bland annat på Den gyllene Freden i Stockholm och Akvavit i New York, reser runt i Sverige för att hjälpa tio restauranger från att gå under. I första avsnittet åker han till familjerestaurangen Dal Cuore i Malmö där det råder en konflikt mellan kocken och ägarna och där menyn nästan är lika tjock som telefonkatalogen.