Premiär för nya Paradise Hotel på TV6

Paradise Hotel var en dokusåpa som visades i två säsonger på TV4 år 2005 och tyvärr gav personer som Olinda Borggren och Natacha Peyre en plats i rampljuset. Fem år senare har TV6 nu bestämt sig för att göra en ny version av relationssåpan som nästan saknar regler.

Premisserna är mycket enkla. Fem tjejer och sex killar flyttar in i en lyxvilla i södra Mexiko. Målet är att para ihop sig för att ha någon att dela rum med och den som inte får en partner hamnar i singelrummet och har en begränsad tid för att försöka sno någon annans partner. Den som blir över efter parcermonin i slutet av varje vecka är sedan den person som får lämna programmet. Den deltagare som lyckas hålla sig kvar hela vägen till slutet vinner 250 000 kronor.

Jag ska erkänna att jag när det begav sig följde någon vecka av Paradise Hotel och fascinerades av en dokusåpa där alla element utom själva intrigerna var bortskalade och det bara var förmågan att bygga allianser och vara den bättre strategikern som avgjorde om du blev kvar i programmet eller inte.  Detta intresse varade dock inte länge då jag snabbt tröttnade på deltagarna, deras sätt att bete sig på och bristen på handling då den oftast bestod av vem som nu bedragit och sårat någon annan.

Har den nya säsongen av Paradise Hotel på TV6 potential att fånga min uppmärksamhet? Efter att ha sett det första avsnittet är svaret: knappast! Programledaren Tilde Fröling gör ett godkänt jobb som neutral röst och jag uppskattade soundtracket (se nedan) men mer tålamod än så hade jag inte. Rollbesättningen är lika likformad och ointressant som Lybiens flagga. Ingen av deltagarna sticker ut utom den som med all säkerhet är uttagen för sensationsfaktorn och kvällstidningsrubrikerna (läs Jackie, som är Svartenbrands dotter och som har sex i huset första kvällen). Det känns inte som om någon av dem kommer att överaska utan de är enbart där för att leverera skandaler och fylleslag. Paradise Hotel känns verkligen som att tv-mediet har gått fyra år tillbaka i tiden och inte som en utveckling och jag tror att det finns en viss trötthet hos svenskarna för denna typ av serie. Tiden får utvisa om jag har rätt eller inte men jag hoppas att jag har det.

Betyg för nya Paradise Hotel (avsnitt 1): Fx

Något jag inte kan klaga på är soundtracket som bland annat innehöll:

  • Aha – The Sun Always Shine on TV a-ha - Hunting High and Low - The Sun Always Shines On T.V.
  • Depeche Mode – It’s No Good Depeche Mode - Ultra - It's No Good

Paradise Hotel säsong 1                                                                               Foto: TV6/Ulf Berglund

3 reaktion på “Premiär för nya Paradise Hotel på TV6

  1. Strix borde skaka liv i Club Goa igen – maken till dokusåpa får man leta länge och väl efter. Den ena deltagaren var värre än den andra, och man ville helst inte att någon skulle åka ut. Dessutom höll Robert Aschberg _och_ Paulo Roberto i trådarna. Haha, sicken röra det var… :D

  2. Jag håller fullständigt med! Det känns oerhört förlegat och tråkigt. Antingen har produktionen blivit sämre eller också har jag vuxit ifrån programformatet, men det blir förmodligen inget mer Paradise för mig den här säsongen.

  3. Det stora problemet ligger väl främst i att programmet inte har utvecklats trots att det sändes 2003 (?) första gången i USA. Vi har sett det hela flera gånger och nu när alla avsnitt av Big Brother gått i repris under åren så tror jag att intresset svalnat, eftersom det inte är något nytt. Förmodligen lockas tittarna till stor del av löftet om sex och naket.

Kommentarer inaktiverade.