Sommar i P1

Jag brukar nästan bara skriva om TV men ska idag göra ett undantag och skriva lite om radio. Idag startar nämligen det klassiska radioprogrammet Sommar i P1. Programmet sänds i P1 varje dag kl. 13.00 (repris kl. 22.05) fram till den 17 augusti. Många av dessa program utlöser akut tristess men då och då dyker några guldkorn upp som verkligen är värda att lyssna på. Två program som jag verkligen uppskattat var sångaren Ola Salo som år 2003 talade om sin musik och sina inspirationskällor samt radioprataren Kjell Eriksson som år 2004 oväntat hoppade in för Lars Norén och på ett komiskt sätt berättade sin livshistoria som bl.a. innehåller historien om hur han som överviktig tonåring rasade i vikt och hamnade på Expressens förstasida.

I år finns det tre sommarpratare som jag tror skulle kunna bli riktigt underhållande och som jag kommer att försöka att lyssna på. Först ut idag är programledaren Fredrik Lindström som trots att han ofta behandlar seriösa ämnen alltid lyckas fånga mitt intresse. Den 8 juni kommer den före detta höjdhopparen Kajsa Bergqvist att berätta om sin karriär och den 9 augusti sommarpratar komikern David Batra om, som han själv beskriver det, hur man fördriver tiden mellan födseln och reinkarnationen. Resten av sommarprogrammen kommer jag med all säkerhet att försöka undvika så gott det går.

Om du är intresserad finns hela listan över årets sommarvärdar på Sveriges Radios hemsida. Där går det även att lyssna på alla program i efterhand.

En reaktion på “Sommar i P1

  1. Ola Salos sommarprat är fantastiskt bra, med glimten i ögat. Hörde på det senast igår. Man kan ju köpa gamla sommarprat på SR:s hemsida. Väl värt pengarna.

Kommentarer inaktiverade.