På TV: Vecka 48 2009

På TV Lördag
Robinson: Karibien (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Som en av de största Survivor fansen i Sverige hade jag mycket stora förväntningar när TV4 förra året utannonserade att de skulle göra en ny version av Robinson. Resultatet imponerade dock föga på mig vilket jag tidigare uttryckt tydligt här på bloggen. Det låga tempot och att tävlingar och intressanta händelser helt klipptes sönder med oändliga intervjuer gjorde att jag snabbt gav upp och koncentrerade mitt intresse till den amerikanska versionen istället. Idag är det dags för en ny säsong av Robinson med Paolo Roberto som ny programledare och Dominikanska Republiken som inspelningsplats. Ett land med en brokig historia av pirater, slavhandel och voodoo vilket kommer att inspirera designen av programmet. En närmare presentation av de 18 mycket blandande deltagarna hittar du på tv4.se. Mycket mer än detta har inte TV4 avslöjat ännu. Jag hoppas verkligen att denna säsong blir bättre än den förra och jag kommer ge den en chans att bevisa det för mig.

På TV Måndag
Melrose Place (seriestart) kl. 21.50 på TV400:
Det är TV400 som har köpt in den nya versionen av den klassiska serien Melrose Place. Precis som originalet handlar denna serie om ett antal ungdomar som bor i ett hyreskomplex i Los Angeles och de intriger som utvecklas dem emellan. Redan i första avsnittet sker ett mord och då börjar hemligheter att uppdagas om hyresgästerna. Jag ska inte sticka under stolen med att serien inte har börjat bra i USA. Efter en godkänd inledning har tittarsiffrorna sjunkit till en alarmerande nivå. I ett försök att rädda serien från direkt nedläggning har producenterna nyligen gjort flera drastiska förändringar. Tre av huvudrollsinnehavarna, nämligen Ashley Simpson-Wentz, Colin Egglesfield och Laura Leighton har fått sparken efter bara en halv säsong och den gamla Melrose Place stjärnan Heather Locklear har övertalats att återuppta rollen som Amanda Woodward som hon hade i originalserien. Om dessa åtgärder räcker för att serien inte ska läggas ner efter bara en säsong återstår att se men inte många tecken tyder på det. 

Bored to Death (seriestart) kl. 20.30 på Canal+ Hits:
Bored to Death är en ny komediserie från HBO och har mottagits av minst sagt blandande omdömen. Handlingen bygger på att den förvirrade författaren Jonathan i följderna efter att hans flickvän gjort slut med honom att försöka ge sig på en bana som piratdetektiv. Jag har ännu inte hunnit se denna serie men ska försöka göra en recension till premiären på tisdag. Titta tillbaka här på MicTV för detta inlägg!

På TV Tisdag
Ugly Betty (säsongspremiär) kl. 20.00 på Kanal 5:
Säsong 4 av Ugly Betty börjar på Kanal 5 och Betty börjar fråga sig om hennes liv verkligen är så fantastiskt som hon först trodde. En nyhet från Kanal 5 är att serien kommer att börja visas på Kanal 5 Play på samma sätt som Grey’s Anatomy och Desperate Housewives tidigare har gjort. Utvecklingen går äntligen framåt!

På TV Torsdag
Generation Fett (säsongspremiär) kl. 22.00 på TV3:
En andra säsong av TV3:s egenproducerade dokumentärserie om fetma och dess faror. Tyvärr tycker jag att detta viktiga ämne dränks i sensationslystnad där TV3 går fram. Det första avsnittet behandlar till exempel smala män som tänder på män med fetma.