TV Notiser 26/6 2008: Dirt, 90210, Chuck m.m.

Sedan de amerikanska TV-bolagen presenterade sina tablåer i mitten av maj har det varit ganska dött på nyhetsfronten. Under de kommande dagarna ska jag i alla fall göra en sammanfattning av de nyheter som är värda att notera och som jag ännu inte har hunnit skriva om.

GÄSTSTJÄRNOR Senaste nytt om stjärnor som gästar TV-serier är att vi i höst kommer att få se Mary-Kate Olsen i ett avsnitt av komedin Samantha Who? och Nicole Richie i ett avsnitt av den utmärkta dramakomedin Chuck.

DIRT Vänner stjärnan Courtney Cox avslöjade i veckan att hennes senaste serie Dirt kommer att läggas ner efter två säsonger. Serien visas i Sverige på TV400 som hittills har visat den första säsongen.

ANDRA AVENYN För två år sedan bestämde sig SVT för att göra en stor satsning på drama som bland annat skulle locka unga tittare till kanalerna. I kölvattnet av detta beslut startade förra hösten såpan Andra Avenyn som följer ett antal familjer som bor i utkanten av Göteborg. Även om tittarsiffrorna är bra och konstant ligger kring 500 000 tittare har SVT misslyckats med att hitta en ung publik då över hälften av de som ser serien har visat sig vara pensionärer. Igår meddelade SVT inspelningarna av serien slutar i februari nästa år. Trots detta har tillräckligt mycket material spelats in för att kunna fortsätta sända serien till år 2010.

90210 Trots att serien 90210, som är en spinoff av Beverly Hills 90210, ännu inte haft premiär i USA har TV400 redan köpt in serien till Sverige. Precis som The CW har TV400 unga tittare som målgrupp och denna serie kommer att passa in i deras utbud.