The Oprah Winfrey Show läggs ner 2011

Oprah Winfrey attends Toronto International Film Festival                         Foto: © 2009 Newscom

En utav veckans största snackisar i TV-världen är nyheten om att The Oprah Winfrey Show som rullat sedan 1986 kommer att försvinna ur rutan den  9 september 2011. Den populära talkshowen som gjort Oprah Winfrey, 55, till mångmiljonär ses i genomsnitt av 7,1 miljoner amerikaner varje dag och har belönats med en lång rad pris. Det var i fredagens program som Oprah själv officiellt bekräftade att nästa säsong kommer att bli den sista.

— Jag älskar det här programmet! Den här showen har varit en del av mitt liv och jag älskar den så pass mycket för att veta när det är dags att ta farväl. 25 år känns rätt i kropp och själ. Det är den perfekta siffran, precis rätt tid, sa Oprah i detta program.

Oprah Winfrey som har tillgångar på 2,7 miljarder dollar skulle naturligtvis kunna gå i pension direkt efter att kamerorna i The Oprah Winfrey Show slocknat, men ni som hoppades slippa henne kommer dock att bli besvikna. Oprah kommer istället att starta egen TV-kanal: OWN (The Oprah Winfrey Network) som planerar att inleda sina sändningar under 2011.

Jag personligen har aldrig tyckt om The Oprah Winfrey Show, men jag kan inte låta bli att imponeras av programvärdinnan. Jag kan trots allt inte, hur man än vrider och vänder på det, ta ifrån Oprah att hon blivit en av de största och mest framgångsrika TV-personligheterna i världshistorien. Det leder in mig på frågan: Vem borde bli hennes sista gäst? Har ni några förslag?

En reaktion på “The Oprah Winfrey Show läggs ner 2011

Kommentarer inaktiverade.