TV Notiser 2/7 2008: Emmy, Scrubs, Heroes m.m.

SPORT Viasat presenterade igår ett nyförvärv till sin sportredaktion. Det är TV4-profilen Ola Wenström, senast programledare för EM-studion, som går över till MTG ägda Viasat Sport. Han kommer att ta över för Claes Runheim som studioankare för bland annat Champions League och ishockey VM. TV4 kommer att ersätta Wenström med Peter Jideh, som man förra året värvade från SVT, och Suzanne Sjögren.

EMMY Den 17 juli presenterar TV Academy de nominerade till årets Emmy gala som är TV:s motsvarighet till Oscarsgalan. För att minska spekulationerna och öka insynen har TV Academy börjat presentera de tio finalisterna för kategorierna Bästa Drama och Bästa Komedi redan i förväg. Av dessa tio väljs sedan fem av serierna ut som nominerade till själva galan som hålls den 21 september. De glada överraskningarna för mig är  att de suveräna serierna Friday Night Lights och Flight of the Conchords båda finns med som finalister. Alla de nominerade i kategorin drama är: Boston Legal, Damages, Dexter, Friday Night Lights, Grey’s Anatomy, House, Lost, Mad Men, The Tudors och The Wire. I kategorin komedi är finalisterna: Curb Your Enthusiasm, Entourage, Family Guy, Flight of the Conchords, The Office, Pushing Daisies, 30 Rock, Two and a Half Men, Ugly Betty och Weeds.

TV4 Martin Timell och historieproffesorn Dick Harrison kommer att leda en storsatsning på historia som TV4 just nu håller på att spela in. Programmet kommer att heta Sveriges Historia och ha premiär någon gång under säsongen 2009/2010. Serien strävar efter att på ett helt nytt sett berätta Sveriges historia från istid till nutid. En sak är säker och det är att jag kommer att sitta som klistrad vid premiären.

SCRUBS I en intervju med E!Online öppnar Bill Lawrence, mannen bakom Scrubs, dörren för ytterligare säsonger av serien efter den åttonde som kommer att visas på ABC i höst. Om det blir så kommer det att bli utan Zach Braff som gör sin sista säsong som JD. Under den kommande säsongen kommer de istället att introducera nya AT-läkare i serien och om Scrubs går bra på sin nya kanal är det mycket möjligt att det kommer att bli ytterligare säsonger med de nya karaktärerna i huvudrollerna. Personligen vill jag se resultatet innan jag kan övertygas om att detta är en bra idé. 

IN TREATMENT HBO serien In Treatment som just nu visas på Canal+ kommer att få en andra säsong. Serien följer fem personer och deras besök hos sin psykoanalytiker. 

HEROES När Heroes återkommer med sin tredje säsong i höst kommer ett av de nya ansiktena vara Francis Capra. Capra är tidigare känd för sin roll som motorcykelgängledaren Weevil i Veronica Mars. I Heroes kommer han att spela Jesse, en person med onda superhjältekrafter.