På TV: Vecka 49 2009

Jag vet att det egentligen är lite sent att uppdatera detta inlägg nu men jag har helt enkelt inte haft tid då två stora uppsatser skulle göras klart tills idag. Här är i alla fall de premiärer som har haft och som kommer att ha premiär denna vecka.

På TV Måndag
90210 (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV400:
Jag orkade bara se ett par avsnitt in på den första säsongen innan jag bestämde mig för att jag inte orkade plåga mig mer bara för att se en tv-serie som många talar om. Det jag hört om andra säsongen är dock att The CW har gjort ett stort antal förändringar vilka ska ha lyckas göra serien bättre. I säsongspremiären är det sommarlov i serien men Naomi, Adrianna och Silver tvingas ändå gå i skolan vilket fördjupar deras vänskap samtidigt som Annie avskärmar sig mer och mer från omgivningen efter smitningsolyckan.

Bored to Death (seriestart) kl. 20.30 på Canal+ Hits:
Min plan var att se denna nya komediserie från HBO och recensera den redan innan premiären men ibland kan man inte få allting man vill ha. Bored to Death har som många andra kontroversiella serier fått ett blandat mottagande av recensenterna. Serien handlar om den försupna skribenten Jonathan som en dag bara bestämmer sig för att bli privatdetektiv. Han läser på nätet hur han ska göra, lägger ut en annons och ger sig ut i New York för att lösa de mysterium som hans uppdrags givare ger honom. HBO har redan givit Bored to Death en andra säsong.

På TV Tisdag
Jag ska bli stjärna (seriestart) kl. 21.00 på TV4:
Denna programserie följer fyra barn som har det gemensamt att de satsar allt på att bli stjärnor och att deras föräldrar gör allt för att stötta och pusha dem till detta. Dessa barn är Zara, 11 år som redan vunnit Talang och vill bli sångerska, Teodor som har siktet inställt på att bli tennisproffs, Olivia som satsar allt på fotboll och Oscar som kör motorcross.

På TV Onsdag
Monk (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ Hits:
Efter sju säsonger med den skarpe men excentriska detektiven Adrian Monk är det dags att ta farväl med en åttonde och sista säsong av serien. Tony Shalhoub, som vunnit flera Emmypriser för denna roll, löser i sexton avsnitt svåra gåtor tillsammans med sin assistent Natalie (Traylor Howard). Jag har hittills sett tre säsonger av denna serie och även om jag tycker att den är små rolig har jag svårt att följa Monk då jag anser att många av avsnitten är nästan identiska. 

Skidskytte: Världscupen från Östersund kl. 17.00 på SVT1:
Igår fick Helena Jonsson motta Svenska Dagbladets bragdguld för hennes totala världscupseger och VM-guld under förra säsongen och idag är det dags för premiären av den nya säsongen som bland annat innehåller OS i Vancouver. Premiären sker på hemmaplan i Östersund och damerna åker idag 15 kilometer. Resten av veckan avgörs följande tävlingar:
Torsdag 3/12 kl. 17.00 på SVT1: Herrar 20 km
Lördag 5/12 kl. 11.25 på SVT1: Damernas sprint
Lördag 5/12 kl. 14.25 på SVT1: Herrarnas sprint
Söndag 6/12 kl. 10.55 på SVT1: Damernas stafett
Söndag 6/12 kl. 13.55 på SVT1: Herrarnas stafett