På TV: Vecka 50 2009

Den senaste veckan har varit helt galen när det gäller saker att göra och tyvärr har jag inte haft möjlighet att prioritera MicTV. Jag beklagar att inlägg kommit sent och att utlovade inlägg försenats och jag hoppas att detta kan bli bättre i framtiden. Ett projekt som blivit lidande är den utlovade adventskalendern här på MicTV vilken kommer att ersättas med en nedräkning till nyår och starta den 12 december istället.  

På TV Fredag
På Spåret (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
Det kan inte ha gått många förbi att På Spåret hade nypremiär med Kristian Luuk som ny programledare och Fredrik Lindström som domare. Jag har själv inte hunnit se det första programmet och hänvisar därför till några av de många artiklar som skrivits om detta program de senaste dygnen. Bland annat skriver Kristin Lundell en krönika om På Spåret i SvD och bloggen Älskade Dumburk viger ett inlägg till premiären. Har du liksom jag missat det första avsnittet går det att se den på SVT Play.

På TV Söndag
Project Runway (säsongspremiär) kl. 19.00 på TV3:
Den sjätte säsongen av Project Runway skulle ha börjat visas i USA under januari 2009 men blev försenad till augusti på grund av en långdragen rättstvist. Nu är det dock dags för premiär för den nya säsongen även i Sverige och som vanligt tävlar aspirerande modedesigner om $100 000 som ska användas för att starta upp ett eget klädmärke. Heidi Klum leder programmet och bland gästdomarna återfinns denna säsong Lindsay Lohan och Eva Longoria. Om du missade premiären går reprisen lördagen den 12 december kl. 18.00 på TV3.   

På TV Onsdag
Real Housewives of New Jersey (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
Uppföljaren till programmet Real Housewives of New York som visades på Kanal 5 i somras. I detta program följer tittarna fem välbärgade hemmafruar från New Jersey och flera av dem skulle mycket väl kunna passa in i ett avsnitt av Sopranos.

På TV Torsdag
Gränsbevakarna USA (seriestart) kl. 20.00 på Kanal 5:
Ytterligare en variant av en dokumentärserie som följer de som arbetar med att skydda ett lands gränser. Den här gången går resan till USA där vi i tretton avsnitt får följa jakten på drogsmugglare, illegala flyktingar och terrorister omkring USA:s gränser.

Spooks (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 9:
Nya avsnitt av den brittiska dramaserien Spooks, som följer ett team på underrättelsetjänsten MI-5. I den sjätte säsongen hamnar en dödlig gas i felaktiga händer och teamet måste stoppa terroristerna från att släppa ut denna gas i kollektivtrafiken.