På TV: Vecka 51 2009

Sedan i onsdagskväll har jag legat så gott som däckad i en trevlig maginfluensa och det är först idag jag ens orkar sitta tillräckligt länge för att få till några inlägg. Förutom att klaga lite vill jag också passa på att önska er alla en trevlig Lucia!

På TV Söndag
Wallander: Hämnden kl. 21.00 på Canal+ Hits:
Jag gillar få svenska filmer och ännu färre svenska kriminaldramer men efter att ha slukat Wallanderböckerna  för åtta år sedan har jag inte kunnat låta bli att se alla de otaliga Wallanderfilmer som släppts de senaste åren. Idag är det tv-premiär för den första av totalt tretton nyinspelade filmer med Kurt Henriksson i huvudrollen som kommissarie Wallander. I Hämnden sprängs Ystads enda transformatorstation vilket mörklägger staden. Inom kort sker fler attentat i området och med media i hasorna famlar Wallander och hans kollegor för att få fast gärningsmännen. Fram till den 17 januari har en ny film premiär varje söndag på Canal+ Hits. De resterande sju filmerna visas senare under nästa år.

Models of the Runway (seriestart) kl. 18.30 på TV3:
En lite annorlunda spinoff till den senaste säsongen av Project Runway. Detta program följer modellerna bakom kulisserna av programmet och får deras syn på de designers de arbetar åt. Modellerna bor tillsammans och har en egen liten tävling där vinnaren får $25000 samt ett modereportage.

På TV Måndag
Trauma (seriestart) kl. 21.00 på TV3:
I ett desperat försök att hitta en uppföljare till ER (Cityakuten) lanserade NBC i år två nya sjukhusdramer. Trauma är den betydlig mindra lyckade av de båda (den andra serien är Mercy som just nu visas på Canal+ tisdagar kl. 20.00) och med låga tittarsiffror är det inte mycket som talar för att det blir ytterligare en säsong för serien. Till skillnad från ER flyttar handlingen i Trauma ut från akuten till de ambulanssjukvårdare som alltid är först på plats när en olycka skett.

2 reaktion på “På TV: Vecka 51 2009

  1. Jag märker att du är en av få svenskar som känner till att dollar- och eurotecken skrivs före beloppet. Det glädjer mig att se! Jag gissar att du därför är en av få svenskar som faktiskt har varit i USA (i motsats till alla som gör sitt bästa för att uttrycka sitt hat och avsky för det landet och inte ens varit i närheten av det).

  2. Ditt antagande är nog korrekt! :-) Mycket av det hat du nämner tror jag mycket beror på att den bild vi ges från USA och får när vi besöker visa platser i USA är mycket ensidig och inte visar på hela det mångfald som finns i detta land.

Kommentarer inaktiverade.