Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 20

Detta är en nedräkning av de enligt mig 20 bästa tv-händelserna under 00-talet. För att läsa mer om de kriterier jag använt mig av hänvisar jag till inlägget De 20 bästa tv-ögonblicken under 00-talet.

AI
Avsnitt: American Idol – 125 – El Finale!
När?: Onsdagen den 4 september 2002 på FOX
Vad?: Kelly Clarkson vinner den första upplagan av American Idol under sommaren 2002 genom att besegra Justin Guarini.

Jag har verkligen försökt att slingra mig från att ta med American Idol i denna lista då jag varken gillar programmet speciellt mycket eller tycker att den är direkt välgjord då många partier av en säsong blir ren tristess och idel upprepningar. Jag kan dock inte ignorera det faktum att detta ögonblick var starten på ett fenomen som spridit sig över världen. Även om det är den brittiska versionen Pop Idol med Simon Fuller som skapare är det den amerikanska versionen som haft mest genomslagskraft. I USA har American Idol varit det mest sedda tv-programmet de fem senaste åren och serien visas idag i över 100 länder. Därutöver finns det 42 lokala varianter av konceptet där TV4:s Idol ingår.

Förutom starten på en programsuccé var detta även födelsen för den kanske största idolstjärnan. Kelly Clarkson har haft ett flertal listettor över världen och har släppt fyra bästsäljande album. Det kanske bästa uppträdandet gjordes under den amerikanska grammisgalan 2006 vilken kan ses nedan.

En reaktion på “Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 20

  1. Bra nominering! American Idol får TV4:s inköpta licens att framstå som en liten logdans i Dalarna som tafatta svenska finaldeltagare luras med i under förevändning att något slags internationellt hollywoodliv väntar.

Kommentarer inaktiverade.