Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 19

24
Avsnitt: 24 – 101 – 12:00 a.m. – 1:00 a.m.
När?: Tisdagen den 6 november 2001 på FOX
Vad?: Serien 24 har premiär och introducerar berättande i realtid.

Inte heller 24 kvalificerar in på denna lista för av att jag älskar serien utan på grund av att serien, när den gjorde sitt intåg i tv-rutan år 2001, introducerade ett helt nytt sätt att bygga upp en berättelse. Varje säsong består av 24 avsnitt där ett avsnitt berättar skeendet under var och en av dessa timmar. Allt i vad som ska föreställa realtid. För att lättare förstå skeenden som utspelar sig samtidigt får tittaren ofta se flera rutor i samma bild, ett grep som senare bland annat The Amazing Race och CSI: Miami börjat använda sig av. Tillsammans med ett välutvecklat användande av cliffhanger i slutet av varje avsnitt blev 24 en succé och skapade ett av de mest innovativa berättarformerna på tv under 00-talet. Detta förtjänar en plats på denna lista.

3 reaktion på “Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 19

  1. Piloten, eller rättare sagt hela första säsongen av 24 var ju fullkomligt lysande! Sedan tappade iaf. jag intresset.

  2. Jag gillade verkligen delar av första säsongen men den var ganska ojämn vilket inte fått mig att titta vidare trots att jag har flera av säsongerna på DVD. Men delar av säsongen och sättet att berätta på är grymt.

  3. Håller verkligen med om att serien 24 är grym! Dock håller ju inte alla 7 säsonger samma höga kvalite som ettan (tycker även tvåan, femman och sjuan är bra).. skrev en jack bauer-special på min blogg http://serie.blog.se som ni kan läsa…

Kommentarer inaktiverade.