Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 17

Damages
Avsnitt: Damages – 113 – Because I Know Patty
När?: Tisdagen den 23 oktober 2007 på FX
Vad?: Den första säsongen av Damages kommer till sin chockerade upplösning.

Damages3                                    Foto: Sony Pictures International

Att jag ens såg den första säsongen av Damages var lite av en slump. Jag köpte in den på DVD för att ha som pris i den allra första tävlingen här på MicTV. Den gången kom det inte in några svar alls och jag bestämde mig för att själv behålla DVD:n. Detta är något jag verkligen inte ångrar. Damages är det allra bästa advokatdramat som gjordes under 00-talet.

Serien börjar med att Ellen Parsons (Rose Byrne) anställs på den välkända advokatfirman Hewes and Associates där den legendariska och kontroversiella advokaten Patty Hewes (Glenn Close) basar. Som första arbetsuppgift får Ellen börja arbeta med ett fall där en miljardär lurat sina anställda på alla deras besparingar. Hela historien blir snabbt komplicerad då det visar sig att Patty kanske har alternativa motiv till att anställa Ellen samt att tittaren får se ett chockerande mord som kommer att ske inom en snar framtid.

Berättandet i den första säsongen av Damages sker i två olika tidsramar. En som berättar vad som redan har hänt, vilket ligger till bakgrund för den andra tidsramen där tittaren får små pusselbitar till vad som håller på att hända. Detta sätt att bygga upp en historia är genial och höll mig på helspänd under alla tretton avsnitt. Först i säsongens allra sista avsnitt faller alla pusselbitarna på plats och vi ser helhetsbilden av vad som egentligen har hänt. Eller? De sista scenerna ger en tillfredställande avslutning men bygger upp handlingen inför den andra säsongen och den verkar ge nya bitar i det komplicerade pusslet.

Säsong 2 av Damages har svensk premiär på TV8 den 25 december 2009 kl. 22.20. Kanalen bränner sedan av två avsnitt per kväll fram till den 30 december. Har du ännu inte sett säsong 1 kan du köpa den på DVD för 249 kronor på CDON

En reaktion på “Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 17

 1. Hej!
  För en tid sen spelade jag in en reklamfilm för Eniro. Den går just nu på bio och TV, men den finns såklart även på youtube. Adressen är; http://www.youtube.com/watch?v=q0DYvbIRog8

  Jag tycker den är väldigt rolig och kreativ för en reklamfilm. Tacka regissören för det! Hoppas du gillar den!

  Kolla gärna in och publicera i din blogg!

  Tack på förhand!
  /Johan

Kommentarer inaktiverade.