Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 15

Jag hann aldrig få ut något inlägg för fredagen och därför blir det två inlägg under söndagen istället.

The Big Bang Theory
Avsnitt: The Big Bang Theory – 201 – The Bad Fish Paradigm 
När?: Måndagen den 22 september 2008 på CBS
Vad?: Efter sin första date med Penny, lyckas Leonard förstöra hela relationen med en enda kort dialog.

Även om det ännu inte märks i Sverige håller The Big Bang Theory på att bli en av de riktigt stora komediserierna i USA. Efter en blygsam första säsong med ett snitt på 8,3 miljoner tittare har tittarskaran stadigt växt och det avsnitt som visades i måndags (14/12) sågs av hela 15,5 miljoner tittare.

Redan i det allra första avsnittet av The Big Bang Theory blir en av nördarna, Leonard, kär i den nyinflyttade granntjejen Penny och i slutet av första säsongen kysser de varandra och går ut på en första date. Min direkta reaktion var att detta kan bara sluta på ett enda sätt. Penny kommer inom kort dumpa Leonard vilket skulle betyda slutet för denna relation. Seriens producent Chuck Lorre, som även är mannen bakom Two and a Half Men, hade dock en helt annan lösning i tankarna. Som ni kan se i klippet nedan börjar Penny snart oroa sig för att hon inte är tillräckligt smart för att gå ut med Leonard. Sheldon försöker behålla denna hemlighet så länge han kan men efter att ha fått i sig valium slinker hemligheten ut. Leonard går då övre till Penny och försöker uppmuntra henne att börja på den kommunala högskolan. Dialogen slutar på följande sätt (tyvärr hittar jag inget klipp med denna scen):

Penny: Jag förstår! Dr. Leonard Hofstadter kan inte gå ut med en tjej som inte har en fin universitetsexamen!
Leonard: Den där skolan är inte speciellt fin. Det är bara den kommunala högskolan.
Penny: Men jag måste ha någon typ av examen för att gå ut med dig?
Leonard: Det spelar absolut ingen roll för mig!
Penny: Så det är ok för dig om jag inte är intelligent?
Leonard: Absolut! (Penny smäller igen dörren.)

En mycket kreativ lösning att låta Leonard vara den person som har ett problem med relationen och låta honom förstöra allting. Efter detta avsnitt var jag övertygad om att The Big Bang Theory skulle utveckla sig till en mycket bra serie och Chuck Lorre har inte gjort mig besviken.