Bästa TV-ögonblick under 00-talet: Nummer 14

Vänner
Avsnitt: Vänner – 1017-1018 – The Last One 
När?: Torsdagen den 6 maj 2004 på NBC
Vad?: Det allra sista avsnittet av Vänner.

Eftersom Vänner är min favoritkomedi genom alla tider hade jag egentligen velat placera den högre upp än nummer 14 i denna sammanställning. Tyvärr kan jag inte göra det då de allra flesta av de riktigt bra avsnitten av serien visades under 90-talet. Det finns dock ett antal höjdpunkter och det allra sista avsnittet var ett av dem. Ross och Rachel får varandra efter alla om och men. Chandler och Monica adopterar tvillingar och flyttar till förorten. Pheobe har sedan tidigare hittat sin livskamrat. Att serien efter detta fick en mindre lyckade spinoff i Joey är något vi kan prata tyst om här.

I detta sammanhang vill jag också passa på och dela med mig av ett av alla de tävlingsbidrag som kom in till årets jultävling här på MicTV som bekräftar att detta avsnitt är älskat av fler än mig:

Det mest känslomässiga avsnittet för mig är än idag sista avsnittet av Vänner! Det är en serie som jag följde varje dag och det var en tomhet som följde när det slutade sändas. Jag älskade alla starka karaktärer och kunde på små sätt identifiera mig själv på deras beteenden. Främst var det nog Monicas manier och Chandlers sätt att skämta fram sin osäkerhet. /Therese