Höstens nya komedier från USA, del 2

Stekspaden är gästskribent här på MicTV. Någon gång i månaden får vi ta del av hans recensioner och inlägg om aktuella serier. För att lättast och först följa det Stekspaden skriver rekommenderas hans egen blogg TV-dagboken.

Community

För några år sedan var NBC den största kanalen i USA med succéer som Seinfeld, Vänner och Frasier. Nu för tiden har kanalen stora problem och är klart minst bland de fyra stora. Komedier är de dock fortfarande ganska bra på även om inga av deras nyare serier ens är i närheten av Seinfelds storhet.

NBC:s nya komedi är Community som ingår i deras starka torsdagsblock tillsammans med Parks and Recreation, The Office och 30 Rock. Parks and Recreation har jag precis börjat titta på och har inte direkt fastnat än. Men efter vad jag har hört har serien höjt sig rejält i säsong två och därför har jag gett den en chans. The Office följer jag även om det inte är någon större favorit längre. 30 Rock gillade jag aldrig utan gav upp efter bara 7-8 avsnitt.

Community handlar om en väldigt brokig skara människor som av helt olika anledningar sökt sig till ett Community College. Det de har gemensamt är att de alla läser spanska och ingår i samma studiegrupp. Gruppen startades av slackern Jeff Winger som tidigare jobbat som advokat. Enda anledningen till han gjorde det var för att kunna lägga in en stöt på snyggingen Britta. De andra medlemmarna är den osäkra plugghästen Annie som är hemligt förälskad i sportkillen Troy, filmnörden Abed, ensamstående mamman Shirley samt gamlingen Pierce (spelad av Chevy Chase).

Efter en lite trevande men ändå okej start har serien bara växt och de sista avsnitten innan uppehållet har varit minst lika roliga som höstens andra komedisuccé Modern Family. Framför allt är det sammansättningen av så väldigt olika karaktärer som funkar perfekt. I de flesta serier brukar det alltid finnas ett antal karaktärer som jag stör mig på. I Community är det endast läraren Senor Chang som jag inte gillar och eftersom hans roll är ganska liten gör det inte så mycket. Fortsätter Community lika bra när det kommer tillbaka i mars så har det en fortsatt given plats i min tv-kalender.

I Sverige kommer Community att visas på TV6 någon gång under våren 2010.

Tv-Dagboken

2 reaktion på “Höstens nya komedier från USA, del 2

  1. Jag kan bara hålla med om att Community verkligen har växt från starten. De senaste avsnitten har varit mycket roliga. Jag måste kommentera 30 Rock också för jag känner ytterst få som verkligen gillar den och ändå är den så hyllad. Jag förstår inte riktigt. Det måste vara en väldigt smal grupp som verkligen älskar den.

  2. Jag tillhör nog den där smala gruppen som älskar 30 Rock! Helt briljant serie! :D

Kommentarer inaktiverade.