Bästa TV-ögonblicken under 00-talet: Nummer 13

Just nu ångrar jag mig lite för att jag satte CSI högre upp på denna lista än vad jag satte sista avsnittet av Vänner men jag är nu tvungen att stå för min ursprungliga ranking.

CSI
Avsnitt: CSI – 524-525 – Grave Danger
När?: Torsdagen den 19 maj 2005 på CBS
Vad?: Säsongsfinalen av den femte säsongen regisserad av Quentin Tarantino.

Enda anledningen till att CSI, en serie känd för att massproducera kriminalhistorier, kvalificerar in sig på denna lista är det utmärkta avsnittet Grave Danger, vilket avslutade den femte säsongen av serien. Uppdraget att regissera detta dubbelavsnitt gick till Quentin Tarantino som även hjälpte till att skriva manus. Resultatet blev ett spännande och mycket väluppbyggt avsnitt som står långt över alla andra avsnitt av serien när det gäller kvalitet.

Hela historien kretsar kring Nick Stokes som blir kidnappad och lagd i en kista gjord av plexiglas vilken sedan begravs på en okänd plats. Kidnapparen begär en lösensumma på en miljon dollar för att släppa Nick men det visar sig snart att kidnapparens motiv egentligen inte har någonting med lösensumman att göra. Han vill istället hämnas på CSI som satt dit hans dotter för medhjälp till mord och för tillfället avtjänar ett fängelsestraff. När teamet lyckas spåra upp kidnapparen spränger han sig själv i luften och tar med sig vetskapen om var Nick är nedgrävd ner i graven. Jakten identifieras och först i sista sekund innan Nick kvävs lyckas Grissom hitta honom.

Videoklippet nedan visar när Nick vaknar upp ur medvetslöshet och upptäcker att han är instängd i ett mycket trångt utrymme och med en uppmaning om att han kanske borde skjuta sig själv och dö en snabb död.

En reaktion på “Bästa TV-ögonblicken under 00-talet: Nummer 13

Kommentarer inaktiverade.