Gladiatorer på tv under våren.

Nytt år innebär ofta nya tv-serier i Sverige. Många av de amerikanska serier som har haft premiär under hösten är på väg hit. Sedan tidigare är det klart att TV6 ska visa Vampire Diaries redan i februari. Kanal 5 förhandlar om att visa nya versionen av V (vilken Canal+ först kommer att visa med start i februari). Jag blir inte förvånad att TV6 även ska visa The Cleveland Show eftersom de redan vunnit stor publik med Family Guy.

Det finns en serie som jag ser fram emot speciellt mycket: Spartacus: Blood and Sand. Det verkar som att det nya årtiondet börjar precis som det förra, med gladiatorer. Men inte på bio den här gången utan på tv. Seriens producent är inte mindre än Sam Raimi, manen som bland annat gav oss Spider-Man. Seriens budget är lika stor som mindre lands BNP och det mest intressanta är att det redan är klart att andra säsong ska spelas in i slutet av våren. Detta är ytters sällsynt då första avsnittet inte ens har sänts ännu.

En rysk tv-kanal har visat en längre förhandstitt från det första avsnittet och efter att ha sett den säger jag bara en sak: Imponerande! Historien om Spartacus känner de flesta till. Inte minst från 60-tals filmen. Den handlar om en gladiator som gör uppror mot romarna och samlar stora grupper av gladiatorer att följa honom.

Blod kommer spruta på tv i USA med start den 22 januari, Det är ännu inte klart vilken svensk kanal som ska visa serien.

Mer om serien Spartacus: Blood and Sand kan ni läsa i inlägget Spartacus: Blood and Sand, en ny serie från Starz som Ted skrev i augusti.

3 reaktion på “Gladiatorer på tv under våren.

Kommentarer inaktiverade.