På TV: Vecka 5 2010

Efter några intensiva veckor som kröntes med två tentaveckor har jag återigen tid över för att skriva om vad som kommer på tv nästa vecka. Jag vill dock börja med att påminna om några av de höjdpunkter som redan har haft premiär i år. Jag hoppas att ni inte har missat dessa och om så skulle vara fallet hänvisar jag till respektive kanals play-tjänster.

På SVT1 visas för tillfället en ny säsong av Mästarnas Mästare (tisdagar kl. 20.00) där kampen mellan Stefan Holm och Patrik Sjöberg är en av höjdpunkterna. SVT2 har dragit igång två nya serier som är värda att se. Succéduon med Anders och Måns (torsdagar kl. 21.30) är smårolig men obehaglig vardagshumor och i Landet Brunsås (onsdagar kl. 20.00) undersöker Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren vad vi svenskar egentligen sätter i oss. SVT2 visar även en repris på den kanske bästa serien som någonsin har gjorts, Band of Brothers (sena lördagskvällar).

TV3 har haft nypremiär av Blåsningen (söndagar kl. 20.00). Hur jag kunde älska detta program på 90-talet är dock en gåta idag. TV4 visar en ny säsong av I en annan del av köping (söndagar kl. 20.30) och på Kanal 5 sänds en ny säsong av Roomservice (onsdagar kl. 20.00).

De tre bästa amerikanska säsongspremiärerna under de senaste veckorna är den kritikerrosade och av mig mer och mer respekterade Mad Men som visas torsdagar kl. 22.05 på Kanal 9 och den sjätte säsongen av House (tisdagar kl. 20.00) samt den senaste säsongen av Entourage (torsdagar kl. 20.00), båda på Canal+ First.

Nu över till de serier som har premiär den kommande veckan:

På TV Fredag
Solsidan (seriestart) kl. 21.30 på TV4:
En ny svensk komediserie i tio delar av Felix Herngren. Serien tar upp det skede i livet som dyker upp mellan 25 och 45 år då familj ska bildas och barn skaffas. Bland övriga roller återfinns bland annat Mia Skäringer, Johan Rehborg och Josephine Bornebusch.

På TV Söndag
Grammy Awards 2010 kl. 02.00 på Kanal 9:
Den amerikanska Grammygalan är den av alla galor som jag uppskattar mest, vilket till stor del beror på alla de unika uppträdanden som tittarna brukar bjudas på. Bland de artister som ska uppträda i år finns Beyoncé, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Green Day, Lady Gaga och P!nk. Galan hålls som brukligt i Staples Center, Los Angeles och Kanal 9 direktsänder hela spektaklet.

På TV Tisdag
House kl. 21.00 på TV4:
Efter ett kortare juluppehåll visar TV4 de resterande avsnitten i den femte säsongen av House. I den andra halvan av denna säsong börjar House drogproblem få allvarliga konsekvenser och Thirteen påbörjar en klinisk test ledd av Foreman som syftar till att kunna hjälpa patienter med Huntingtons sjukdom.

Lie to Me (säsongspremiär) kl. 22.00 på TV4+:
TV4 flyttar ännu en av sina amerikanska serier från huvudkanalen till en systerkanal. Den andra säsongen av Lie to Me kommer att visas på TV4+. I säsongspremiären kontaktar en kvinna med personlighetsklyvning Dr. Cal Lightman för att han ska bevisa att hon är oskyldig till ett mord. Lightman böjar dock misstänka att en av hennes personligheter kanske ändå är skyldig.

På TV Torsdag
Plus (säsongspremiär) kl. 21.00 på SVT1:
Sverker Olofsson gör ytterligare en säsong där han ställer producenter till svars för deras bristfälliga produkter. Dagens program innehåller bland annat en test av stekpannor.

3 reaktion på “På TV: Vecka 5 2010

  1. Det här är en bra tv-blogg, absolut, men jag tycker gott ni kunde skippa de svenska serierna och bevaka de amerikanska mera. Tycker jag, iaf.

  2. Tack för berömmet! Det är en balansgång. Jag skulle mest vilja skriva om amerikanska serier men när jag nästan bara gjort det får jag klagomål för att jag inte skriver om svenska serier. Det får helt enkelt bli båda.

  3. Ah, jag förstår (eller ja, jag förstår inte varför man hellre vill se ännu en i raden av svenska dramaserier där ett par står och skäller på varandra i en lägenhet i 60 minuter istället för att se serier som 24, Prison Break, True Blood, Glee med mera, men… ja, vissa som är födda i det här landet borde nog egentligen inte bo här. Och dit räknar jag nog mig själv :).

    Iaf, vi som föredrar amerikansk nöjeskultur framför svensk tycker nog ändå att ni gör ett väldigt bra jobb och får ha överseende med att ni får finna er i att skriva om svenska produktioner :).

Kommentarer inaktiverade.