Premiär för The Vampire Diaries på TV6

The Vampire Diaries                                                  Foto: Warner Brothers International Television

Imorgon kl. 20.00 har The Vampire Diaries svensk premiär på TV6. Allt sedan den amerikanska premiären i höstas har serien blivit The CW:s populäraste serie med ett snitt på 4 miljoner tittare.

Jag skulle vilja beskriva The Vampire Diaries som en blandning av Twilight och Gossip Girl och jag tror att i slutet av våren kommer uttrycket "Dear Diary" bli lika populär som "xoxo" var när Gossip Girl var som hetast.

Trots typiska vampyrklichéer såsom korpar, kyrkogårdar och mörka skogar i inledningsscenen så glömmer man detta ganska snabbt då en skön blandning av High School-miljö och välanpassad soundtrack tar över.

För er som ännu inte vet vad serien handlar om så är de båda huvudrollsinnehavarna, Elena (en föräldralös tjej) samt vampyren Stefan. Båda får redan från början tycke för varandra. Elena har en bror (Jeremy) vars hobby är… knark. Stefan har också en bror (Damon), som spelas av Ian Somerhalder (även känd som Boone i Lost). Båda syskonparen har en ganska typisk relation till varandra och ni som har syskon kommer säkert känna igen er.

Att serien har blivit en enorm framgång i USA beror nog på två saker. För det första så har det saknats en riktigt bra ungdomsserie på länge. För det andra så har vampyrtrenden inte undgått någon. Allt sedan Blade har biosalongerna visat den ena vampyrfilmen efter den andra. Eftersom Twilight-sagan fortsätter med minst två filmer till så lär även The Vampire Diaries fortsätta ett bra tag. Serien är också en ganska tydligt kontrast till alla yrkessåpor, actionserier och sitcoms.

Det finns en rolig sak som den som älskar detaljer bör lägga märke till. De goda karaktärerna i serien kör miljövänliga bilar och medan de onda kör bensinslukande SUV:ar.