TV Notiser 1/8 2008: VM-Kval, SVT m.m.

Det är farligt att ta lite ledigt i juli. Efter att det nästan har varit dött på nyhetsfronten i juni exploderar antalet nyheter i samband med den pressturné som de stora amerikanska nyhetsbolagen anordnar i mitten av juli. Jag är nu skyldig er en sammanfattning av de viktigaste nyheterna som har presenterats den senaste månaden. Tyvärr har ni väl fått med er en del av dessa men jag hoppas att i alla fall en del av dem faktiskt är nyheter för er.

FOTBOLL Viasat har valt att flytta Sveriges alla VM-kval matcher i fotboll från TV6 till TV8. Bytet görs för att  försöka sätta TV8 ytterligare på kartan för tittarna. Även om cirka 80 procent av Sveriges befolkning kan få in TV8 vet bara 57 procent om att de kan det. Även om det rent strategiskt är bättre för Viasat att byta kanal för landskamperna tycker jag att det är synd att de överger TV6 som de framgångsrikt har lyckats lansera som en fotbollskanal.

THE STREETS OF SAN FRANCISCO The Hollywood Reporter berättade i veckan att CBS har påbörjat arbetet med att göra en remake av den klassiska polisserien The Streets of San Francisco som sändes på ABC 1972-1977. Namnet, karaktärerna och platsen kommer att vara desamma men handlingen kommer att vara ny även om andan från den ursprungliga serien kommer att behållas meddelar manusförfattaren Sheldon Turner som arbetar med projektet till tidningen.

SVT Jarl Alfredius slutar som nyhetsankare på Aktuellt efter beskedet att han har diagnostiserats med prostatacancer. Lennart Persson som tidigare lett programmet Debatt återvänder till SVT från Axess TV och ersätter Alfredius som ankare för Aktuellt från och med den 1 oktober i år. Ytterligare en medarbetare som lämnar SVT är den politiska kommentatorn Elisabet Höglund som har sagt upp sig efter missnöje med SVT.

HANDBOLL TV4 har förlängt sina rättigheter för att få visa EM i Handboll fram till 2014. De förstärker på detta sätt sin position som den ledande kanalen för Handboll i Sverige.

En reaktion på “TV Notiser 1/8 2008: VM-Kval, SVT m.m.

  1. Pingback: TV Notiser 14/8 2008: La Liga, Prison Break m.m. | MicTV

Kommentarer inaktiverade.