Sett på TV: Men of a Certain Age

Stekspaden är gästskribent här på MicTV. Någon gång i månaden får vi ta del av hans recensioner och inlägg om aktuella serier. För att lättast och först följa det Stekspaden skriver rekommenderas hans egen blogg TV-dagboken.

TNT är en amerikansk kabel-tv kanal som inte är särskilt känd i Sverige. Deras serier The Closer, Saving Grace, Leverage och Dark Blue är samtliga procedurals (serie som enbart har fristående avsnitt) om jag inte misstar mig. Även om jag inte tvekar på att de är bättre än sina konkurrenter CSI, NCIS och allt vad de heter så är det inget som har lockat mig till tittande. Deras senaste serie Men of a Certain Age kändes däremot som något som kunde passa mig. Det är inte ofta jag redan efter piloten blir förtjust i en serie men det blev jag verkligen här.

Handlingen kretsar kring tre vänner som samtliga närmar sig 50-strecket. Ray Romano (från Everybody loves Raymond och tillika en av seriens skapare) spelar Joe, en frånskild tvåbarnsfar med vissa lättare neurotiska problem. Han oroar sig bland annat (med viss rätta) för att den tonåriga sonen Albert ska ha ärvt hans tvångstankar. Joe hade drömmar om att bli golfproffs men blev i stället ägare till en partyaffär.

Owen (briljant spelad av Andre Braugher – Pembleton från Homicide: Life on the Street) är en stressad småbarnsfar som kämpar med både diabetes på grund av övervikt och en husrenovering som aldrig tycks vilja bli klar. Han har ett jobb han avskyr, som försäljare på sin fars bilfirma. Terry (Scott Bakula) är en misslyckad skådis som på senare tiden har fått försörja sig med diverse ströjobb som kontorist. Han är en riktig kvinnokarl och har ett särskilt intresse för en hälften så gammal servitris.

De tre männen är alla väldigt olika men trots det eller kanske tack vare det, har de varit vänner sedan skoltiden. Oftast är det bara på lunchrestaurangen eller i vandringspåret som de tre har någon scen ihop. Vanligast är i stället att det finns en viss gemensam nämnare i varje avsnitt som förbinder handlingen. En serie om tre medelålders män låter kanske inte så spännande men med en perfekt mix mellan drama och komedi och med lysande skådisar så är det ändå en väldigt sevärd serie. Givetvis är målgruppen inte den allra största men man behöver absolut inte vara ”i en viss ålder” för att uppskatta Men of a Certain Age.

Om och när serien kommer till Sverige är ännu inte klart.

TvDagboken2