The Big Bang Theory minus skrattskivan

Före ett par månader sedan var jag inne på ämnet skrattskiva och nu återkommer jag till det. Den här gången är det någon som testat att plocka bort skratten istället för att lägga till dem. Resultatet är ett The Big Bang Theory som inte alls är lika roligt som det brukar vara. Istället känns det mest bara udda. Personligen gillar jag The Big Bang Theory och trots att jag är en ivrig förespråkare för att skrattskivor borde förbjudas i komediserier – får jag erkänna att just TBBT inte vore lika bra utan de där extra skratten. Ett undantag som bekräftar regeln som man brukar säga. HAHA (*tillagd skrattext*)

5 reaktion på “The Big Bang Theory minus skrattskivan

  1. Intressant, måste nog hålla med om att inte allting blir bättre utan. Sen beror det väl mycket på att programmet är skapat för laugh track och då blir avsaknaden av det mer som en pinsam tystnad.

  2. Du har en poäng där. Jag tror dock att Big Bang Theory fungerat även utan skrattskiva, men då hade man varit tvungen att utforma den på ett lite annorlunda sätt. Sen kan jag tycka att det är skrattskivan som gör att serien känns varm och rolig och inte bara udda som jag är rädd att den gjort annars.

  3. Aldrig tänkt på de där med tillagda skrattet.. Skulle nog inte vilja se serien om det inte var skratt i bakgrunden, hör till på något sätt, är väl antagligen samma sak i 2 and a half men?

  4. Big Bang Theory använder ingen skrattskiva utan det är inspelat inför publik, därav pausen mellan skämten för att vänta ut publikens reaktion.
    Sen är videon inte en särskild bra måttstock heller för han som gjort den har fått ta bort allt bakgrundsljud också när han tog bort skrattet vilket ger den en väldigt konstig stämning.

  5. B.L – Det stämmer att det är publik (tar på mig det fakta felet)

    Själv tycker jag allt som oftast att det känns lite ”B” när inspelade skratt i någon form finns med. I Big Bang Theory funkar det dock. Bakgrundsljudet är också borta, ja, men det ger ändå en fingervisning om hur det skulle kunna vara utan skratten. Men som du säger blir stämningen ganska udda.

Kommentarer inaktiverade.