Prison Break: The Conspiracy

Sent omsider är det dags för Prison Break att bli spel. Handlingen i spelet löper parallellt med den vi såg i seriens första säsong. Den som hade hoppats få spela som Michael Scofield kommer dock bli besviken. I Prison Break: The Conspiracy ikläder man sig istället rollen som Firman-agenten Tom Paxton som anländer till fängelset Fox River State Penitentiary för att ta reda på varför Scofield blev bankrånare istället för ingenjör. Flera av TV-seriens viktigaste händelser kommer att vara spelbara fast ur Toms synvinkel. Självklart dyker kända ansikten så som Sara, T-Bag, C-Note, Lincoln och Michael upp i spelet. De flesta av TV-seriens skådespelare har dessutom lånat ut sin röst till respektive alter ego. Ett multiplayerläge finns också inkluderat i form av en "fight club" där man har möjlighet att välja sin favoritkaraktär och slåss mot en vän.

Är det inte lite sent att släppa ett Prison Break-spel nu, frågar jag mig själv. Det känns som att förutsättningar hade varit bättre när seriens första säsong rullade i rutan och hajpen kring serien var stor. Nu tror jag tyvärr bara att det här kommer intressera de mest inbitna PB-fansen. Skulle jag komma över ett exemplar lovar jag att skriva en recension om det här i bloggen.

Spelet släpps till PC, Playstation 3 samt Xbox360 och landar i butikshyllorna den 26:e mars, men går redan nu att förhandsboka på till exempel CDON.

2 reaktion på “Prison Break: The Conspiracy

  1. Spelet fick mig att tänka på en kombination av Splinter Cell och Hitman. Kan säkert bli populärt om det inte är allt för linjärt samtidigt som, precis som du skriver, man skulle tjänat så mycket mer på att släppa spelet i samband med att Prison Break gick som bäst på TV.

  2. Sant, det påminner om Splinter Cell, Hitman och jag får även vibbar av spelversionen av Alias som råkar finnas i min samling. Vi får hoppas att det inte blir ett typiskt licensspel.

    Dessvärre inte att det kommer bli svårt att sälja till mainstream spelarna av två anledningar: grafiken ser aningen föråldrad ut och konkurrens den här våren i är mördande. Dock kan det vara bättre än det ger sken av.

Kommentarer inaktiverade.