TV Notiser 5/8 2008: Fringe, Scrubs m.m.

KANAL 5 En av de mest omtalade tv-premiärerna i USA under hösten är J.J. Abrams (skapare av bl.a. Lost och Alias) nya serie Fringe. Serien startar med att ett flygplan landar i Boston och alla ombord visar sig vara döda. FBI kopplas in på fallet och snart upptäcker de att denna händelse bara är en liten del av en chockerande sanning. Serien har premiär på FOX i USA den 9 september och Kanal 5 meddelade idag att de har köpt in serien och kommer att börja visa den på kanalen någon gång under hösten.

TV7 Nonstop Television, som sedan tidigare driver kanalerna Showtime och Star! i Sverige, har köpt TV7 från dess tidigare ägare Broadcast Managment Sweden som samägs av Aftonbladet och C4 Partners. TV7 kommer under hösten att relanseras som en bred underhållningskanal för åldrarna 18-49 år. Den nye ägarens mål är att TV7 inom kort ska komma att tävla i storlek med TV4+ och TV6.

NYHETER Både TV4 och SVT gör till hösten stora förändringar i sitt tidiga nyhetsblock. TV4 väljer att stuva om programmen i sin redan befintliga nyhetstimme kl. 18.30-19.30. Timmen kommer att inledas med tio minuter lokala nyheter följt av ekonominyheter, sport och väder innan själva nyheterna startar kl. 19.00. SVT kontrar med att samla hela sin nyhetstimme mellan 19.00-20.00 på SVT1. Timmen inleds med en kort nyhetssammanfattning följd av Kulturnyheterna, Regionala Nyheter och Rapport.    

SO YOU THINK YOU CAN DANCE Det amerikanska tv-bolaget FOX meddelade i söndags att det kommer att bli en femte säsong av danstävlingen So You Think You Can Dance. Denna kommer att visas i USA nästa sommar. Just nu sänder Kanal 5 säsong fyra av serien på tisdagar och onsdagar.

SCRUBS Courtney Cox från Vänner kommer att göra ett gästspel på tre avsnitt under kommande säsong av Scrubs. Cox kommer att spela sjukhuschefen Dr. Kelsos ersättare. Trots att Dr. Kelso gick i pension förra säsongen kommer karaktären att leva kvar i serien.