Canal+ samlar sina tv-serier i ny kanal

Den 1 april gör Canal+ en större förändring i sitt kanalutbud. Den kanal som tidigare hetat Canal+ Comedy byter namn till Canal+ Series och mellan kl. 18.30-23.30 visar kanalen enbart avsnitt från sina tv-serier. Övrig tid fortsätter kanalen att visa komedifilmer. I samband med detta har Canal+ förlängt sitt avtal med HBO i ytterligare tre vilket betyder att Canal+ har rätten att först visa alla kanalens tv-serier i hela Norden.

— Vi har de bästa serierna och vi visar dem först av alla. Med CANAL+ Series har de fått ett hem där man lätt kan hitta sina seriefavoriter på tider som passar de flesta, säger kanalens programdirektör Mats Örbrink i ett pressmeddelande.

Under kanalens första vecka kommer tittarna att bjudas på tre stora premiärer. Det största av dem alla är miniserien The Pacific producerad av Tom Hanks och Steven Spielberg, vilken är en uppföljare till den hyllade Band of Brothers. The Pacific visas med start söndagen den 4 april. Övriga premiärer är den nya versionen av V som börjar den 1 april samt, mannen bakom Entourage, Mark Wahlbergs nya komedi How to Make It in America som har premiär den 2 april.

Den 1 april passar Canal+ samtidigt på att höja priset på sina abonnemang med 30 kronor vilket gör att Canal+ Total kommer att kosta 299 kronor/månad. Enligt min mening hamnar det nya priset på gränsen till hur mycket jag är beredd att betala för att ha Canal+. Framför allt om de mister rättigheterna till att visa Premier League vilket de med största sannolikhet kommer att göra till nästa säsong. 


Scen ur nya storserien The Pacific.

En reaktion på “Canal+ samlar sina tv-serier i ny kanal

  1. Kul för alla som redan betalar för Canal+ men för resterande tittare så är det lite trist att serierna från HBO blir uppbundna där istället för att tex sändas på SVT eller TV4.

    Själv så följer jag samtliga matcher för Manchester United vilket i dagsläget kräver att man betalar för både Viasat (CL) och Canal+ (PL). Dyrt som tusan för mig..

    Drömmen är utan tvekan ett val med SVT, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Viasat Sport och Canal+ Sport. Resterande kanaler är det ytterst sällan jag tittar på.

Kommentarer inaktiverade.