På TV: Vecka 11 2010

På TV Söndag
How I Met Your Mother (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV6:
Säsong 5 av den utmärkta komedin How I Met Your Mother börjar med att Robin och Barney tvingas att konfronteras med sina känslor för varandra. Ted tar klivet in i den akademiska världen och är nervös över den första föreläsning som han ska hålla. Senare under säsong får vi även se den första glimten av vem som är mamman. Serien är fortfarande sevärd även om jag tycker att tidigare säsonger varit bättre än denna.
Betyg för How I Met Your Mother (avsnitt 501-513): D

Formel 1: Bahrains GP kl. 17.30 på TV6:
Idag börjar årets Formel 1 säsong som bjuder på flera stora nyheter. Många förare har bytt lag och den gamle världsmästaren Michael Schumacher är tillbaka bakom ratten. Bland regeländringarna finns att förarna inte längre får fylla på bensin under loppets gång. På TV6 visas endast en sammanfattning. Vill du se hela loppet går det kl. 13.00 på Viasat Motor.

Wipeout (säsongspremiär) kl. 20.00 på Kanal 5:
Felix Herngren och Hans Wiklund kommenterar en ny säsong av den nordiska versionen av Wipeout. Kändisar och vanliga personer tar sig ann den gigantiska hinderbanan som enbart är designad för att deltagarna ska ramla. Jag har haft svårt för den nordiska versionen av Wipeout och det beror på att kommentatorerna mest hånar deltagarna och att klippningen är ganska konstig. Kanal 5 har mycket att lära av den amerikanska versionen.

Ballar av stål (säsongspremiär) kl. 21.00 på Kanal 5:
Nio komiker ger sig ut på stan för att bete sig konstigt under ledning av programledaren Pär Lernström.

Eleventh Hour (seriestart) kl. 22.20 på Kanal 5:
Den sedan länge nedlagda serien Eleventh Hour som handlar om biofysikern Jacob Hood som kallas in av FBI när de inte hittar någon annan lösning på sina problem. Läs mer om denna serie i den recension jag skrev när serien hade premiär på Canal+ för ett år sedan.

På TV Måndag
Håkans Bar (seriestart) kl. 20.00 på Kanal 5:
Håkan Hallin, från Färjan, har lämnat Sverige för att öppna och driva en egen bar i Phuket, Thailand. Till sin hjälp har han tre andra svenskar som vill testa lyckan i semesterparadiset.

Fotbollskväll (säsongspremiär) kl. 21.30 på SVT2:
I helgen var det premiär för Allsvenskan i fotboll och SVT visar återigen Fotbollskväll där Mats Nyström tillsammans med experterna Ola Andersson, Glenn Strömberg och Markus Johannesson analyserar och visar höjdpunkter från senaste omgången.

The Secret Life of the American Teenager kl. 20.50 på TV400:
Det är dags för TV400 att visa andra halvan av den andra säsongen av tonårsdramat The Secret Life of the American Teenager. Serien handlar om gymnasieeleven Amy som fött en son och nu tvingas försöka kombinera rollen som mamma med skolan. Serien har gjort succé på ABC Family med över 3,5 miljoner tittare, en mycket hög siffra för denna kanal.

Petra Mede Show (seriestart) kl. 22.00 på TV3:
Namnet säger allting om detta program. Det är helt enkelt en talkshow med komikern Petra Mede där hon underhåller själv och bjuder in kända gäster.

På TV Tisdag
112 – På liv och död (seriestart) kl. 20.00 på TV4+:
En serie där tittarna på nära håll får följa polis, brandkår och ambulanskår i centrala Stockholm. I första avsnittet rycker bland annat brandmannen Andreas ut till en stor lägenhetsbrand. Mer om denna serie kan ni läsa i inlägget TV4 Plus gör svensk version av Cops.

På TV Onsdag
Draknästet (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT2:
En ny säsong av Draknästet där entreprenörer försöker få kapital genom att presentera sin idé för fem investerare som avgör om de vill satsa pengar eller inte. Årets säsong har två nya investerare: Douglas Roos som bland annat driver nyhetssajten nyheter24.se samt Susanna Falkengren som äger riskkapitalbolaget Exipos Investhar. Jag gillade den första säsongen men efterlyser någon typ av uppföljning om hur det gick för deltagarna efter det att de fått investerarna med sig i företaget.

Life Unexpected (seriestart) kl. 20.00 på TV400:
Life Unexpected hade amerikansk premiär för bara någon månad sedan och serien har redan nått Sverige. Huvudpersonen i serien är Lux som hela sitt liv bollats runt i olika fosterhem där hon blivit illa behandlad. Hon bestämmer sig för att söka upp sina föräldrar för att få dem att godkänna att lux ska få ta hand om sig själv. Istället får föräldrarna vårdnaden över henne och ett helt nytt liv börjar för Lux. Serien har jämförts med Gillmor Girls men efter att ha sett första avsnittet känns det inte som om Life Unexpected har lika stort hjärta som Gillmor Girls och jag känner inte att jag vill fortsätta att se den. Betyg för Life Unexpected (avsnitt 101): E

På TV Torsdag
Sveriges fulaste hem (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV3:
Simon och Tomas fortsätter jakten på Sveriges fulaste hem. I premiären besöker de Ingmarie och Benny i Degerfors vilka har dekorerat sitt hem med dockor och dockmöbler. Simon och Tomas försöker hjälpa dem att få ordning på hemmet.