Katherine Heigl lämnar Grey’s Anatomy

The Ugly Truth - European Film Premiere Outside Arrivals

Efter några stormiga år verkar det nu vara klart att Katherine Heigl lämnar Grey’s Anatomy för att istället satsa på sin filmkarriär.

Enligt E!Online har Heigl under tre års tid bett om att få lämna sitt kontrakt med serien. Hennes konflikt med ABC började i samband med Isaiah-gate år 2007 där ett bråk mellan stjärnorna Isaiah Washington och T.R. Knight lede till att Washington fick sparken och Knight senare valde att lämna serien. Heigl tog tydlig ställning för hennes gode vän T.R. Knight i denna konflikt och visade öppet sin ilska på att ABC först inte gjorde några som helst åtgärder mot Washington. Spänningen ökade ytterligare efter det att Heigl år 2008 uttryckt att hon inte fått tillräckligt bra material att arbeta med från seriens producenter.

Under inspelningen av den nuvarande säsongen av Grey’s Anatomy har Heigl fått ett antal månader ledigt för att spela in en film samt att ta hand om sitt nyadopterade barn. När Heigl sedan skulle återvände till arbetet för några veckor sedan dök hon inte upp sedan producenterna aldrig hört av sig till henne. Istället ska seriens skapare Shonda Rhimes, enligt Entertainment Weekly, ha gått med på att lösa Heigl från sitt kontrakt med omedelbar verkan. Ingenting har ännu blivit offentliggjort men det verkar onekligen som om Heigls karaktär Izzie snarast kommer att bli utskriven ur serien.

Jag gillar verkligen de första fyra säsongerna av Grey’s Anatomy men tycker att kvalitén sjunker stadigt sedan dess. Idag börjar serien mer och mer likna en såpopera istället för det kvalitetsdrama som serien började som. Det känns också som att serien var färdiga med Heigl. Efter alla vändningar känns det som om karaktären Izzie är utspelad.  Vad tycker ni om att Heigl lämnar Grey’s Anatomy? Kommer hon att bli saknad i serien?

Foto: Gareth Cattermole/Getty Images