På TV: Vecka 12 2010

På TV Fredag
Så ska det låta (säsongspremiär) kl. 20.00 på SVT1:
En ny säsong av programmet men jag kan inte rapportera om några intressanta nyheter. Allting är mest som vanligt. Peter Settman är programledare. Stefan Gunnarsson och Putte Nelsson sitter bakom flyglarna och deltagarlistan är av samma karaktär som vanligt.

Two and a Half Men kl. 20.00 på TV3:
How I Met Your Mother kl. 20.30 på TV3:
Jag blir lite konfunderad över hur Viasat väljer att visa de nya säsongerna av Two and a Half Men och How I Met Your Mother. Båda har redan börjat visas på TV6 och nu är det dags för serierna att visas på TV3. Första visningen sker på fredagar med start kl. 20.00 och ytterligare en repris visas på lördag runt kl. 18.   

På TV Lördag
Millennium (seriestart) kl. 21.00 på SVT1:
Både Stieg Larssons böcker och filmerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist har gjort världssuccé och nu är det dags för SVT att visa tv-serien. Serien som består av sex delar om en och en halv timme var innehåller alla de tre filmerna plus ytterligare en och en halv timme ännu inte visat material. Detta gör serien sevärd även för dig som redan har läst alla böcker och sett de tre filmerna. 

Jakten på Julia (seriestart) kl. 20.00 på SVT1:
På nyårsafton i år har den nya musikalen Romeo och Julia premiär. Måns Zelmerlöw har redan fått rollen som Romeo och i detta program ska det avgöras vem som ska spela Julia. Johan Wester från Hipp Hipp är programledare och de tre första avsnitten består av en castingturné där tio personer ska väljas ut som sedan tävlar i direktsändning om den åtråvärda vinsten. 

Körslaget (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Även TV4 har premiär för en ny lördagsunderhållning genom en ny säsong av Körslaget. De sju körledarna i vårens säsong är Linda Sundblad, Kalle Moraeus, Ralf Gyllenhammar, Niklas Strömstedt, Morgan "Mojje" Johansson, Marie Picasso och Magnus och Henrik Rongedal.

På TV Söndag
24 kl. 23.55 på TV4:
Den åttonde säsongen har redan visats på TV400 sedan den 7 februari men nu är det dags för TV4 att visa den nya säsongen. Jack Bauer (Kiefer Sutherland) har flyttat till New York med sin familj men dras återigen in CTU:s verksamhet när ett planerat attentat mot en islamisk ledare måste stoppas.

På TV Måndag
Arn (seriestart) kl. 20.00 på TV4:
Medan SVT visar Millennium har TV4 valt att visa filmerna om Arn som tv-serie i sex delar. För er som ännu inte har sett de båda filmerna blir detta en ny chans till att göra det.  

På TV Tisdag
Äntligen Hemma (säsongsstart) kl. 20.00 på TV4:
Det är dags för den tjugosjunde säsongen av Äntligen Hemma med Martin Timell i spetsen. Den nya säsongen består av tolv avsnitt och teamet består av samma personer som förra säsongen.

Kvartersdoktorn (seriestart) kl. 21.30 på SVT1:
I sju delar får tittarna följa läkarna Magnus Eriksson och Lotta Brohult i deras arbete som husläkare på Södermalm i Stockholm.