Fångarna på fortet återupplivas av TV4

Som inledning vill jag bara meddela att inlägget På TV: Vecka 13 2010 sent omsider har blivit uppdaterad med dagens och morgondagens premiärer. Missa inte början på säsong 6 av Lost ikväll eller den svenska premiären av V på Canal+ Series imorgon.

Fångarna på fortet

I helgen avslöjade Aftonbladet att TV4 bestämt sig för att satsa på klassikern Fångarna på fortet till höstens tablå. Ett kontrakt med Zodiak Entertainment som äger formatet ska redan var undertecknat och inspelningen på Fort Boyard i Frankrike inleds i början av sommaren. Enligt uppgifter väljer man från TV4:s sida att satsa på ett säkert kort i hösttablån efter förra årets fiasko med Kändisdjungeln.

Senast det begav sig (2003-2004) kallades programmet Fortet och ledes av Hans Fahlén och Kristin Kaspersen. I år gör Gunde Svan och Agneta Sjödin comeback på fortet som programledare. Gunde själv säger till Aftonbladet att han trivs jättebra med Agneta och att det ska bli kul att få jobba ihop igen. Om och i så fall vem som kommer att finnas i "tornet" samt vilka kändisar som kommer att delta är ännu inte klart.

TV4:s Maria Mowbray, tillförordnad programchef, bekräftar uppgifterna för Aftonbladet:

– Ja, det stämmer. Det är en riktig TV4-klassiker i en genre som är ständigt aktuell och populär. Vi tror att det blir ett väldigt kärt återseende för en generation som upplevt programmet tidigare. Men det finns också en ny generation som nu får chansen att upptäcka det här programmet, säger hon.

Gunde Svan gjorde sitt första programledarjobb på flera år i Kanal 5:s Vinterspelen i Åre i februari. Han fick som tack för besväret hela 200 000 kronor per avsnitt. Det får mig att fundera lite kring vad TV4 fått slanta upp för att få med sig skidlegendaren till Frankrike. Vad tror ni? Pratar vi miljonbelopp?