På TV: Vecka 14 2010

På TV Fredag
How to Make It in America (seriestart) kl. 20.30 på Canal+ Series:
How to Make It in America handlar om två unga killar som utan direkt lycka försöker ta sig fram i New Yorks modevärld. De lever från dag till dag och greppar tag i varje liten möjlighet som uppenbarar sig, oavsett hur små de är. I pilotavsnittet köper de till exempel tyg på den svarta marknaden för att kunna starta ett eget jeansmärke. Serien är skapad av Mark Wahlberg, mannen bakom Entourage. Wahlberg själv beskriver sin nya serie som Entourage innan Vince genombrott i Hollywood. Själv blev jag inte direkt imponerad av premiären. Ingen av karaktärerna intresserade mig och jag tyckte att staden New York ibland helt fick ta över handlingen. Det är kanske snyggt men inte direkt spännande.
Betyg för How to Make It in America (avsnitt 101): E 

Talang 2010 (säsongspremiär) kl. 20.00 på TV4:
Tanken med Idol kan jag förstå och ibland uppskatta men Talang 2010 är enligt min mening endast en scen för de som vill ha sina tio minuter av kändisskap för att sedan  helt försvinna från rampljuset. Redan programledarna, Tobbe Trollkarl och Markoolio sätter nivån på serien och juryn bestående av Bert Karlsson, Charlotte Perrelli och Johan Pråmell spär inte direkt på förtroendet för serien. TV4 visar Talang 2010 i elva delar.

Jeff Dunham Show (seriestart) kl. 22.00 på Comedy Central:
Komikern Jeff Dunhams nya tv-serie där de flesta av hans karaktärer som Bubba J och Achmed the Dead Terrorist kommer att dyka upp. Mer information om denna serie hittar ni i inlägget Jeff Dunham får egen tv-serie i höst.

På TV Söndag
The Pacific (seriestart) kl. 20.00 på Canal+ Series:
Nu är det äntligen dags för den efterlängtade uppföljaren till Band of Brothers. The Pacific följer tre marinsoldater under amerikanernas krig mot Japan i Stilla Havet. Mer information om serien finns i inlägget The Pacific uppfyller alla förväntningar. Betyg för The Pacific (avsnitt 101-103): A

På TV Onsdag
White Collar (seriestart) kl. 22.00 på TV4+:
Ett nytt kriminaldrama som handlar om FBI-agenten Peter Burke (Tim DeKay) och bedragaren Neal Caffrey (Matt Bomer). Burke har under en längre tid jagat Caffrey men när han äntligen får fast honom erbjuder Caffrey sina tjänster till FBI. Burke, som ser en stor potential i att ha del av den kunskap som Caffrey besitter om den undre världen, accepterar erbjudandet. Tillsammans bekämpar de nu brottslighet även om Caffrey måste kämpa för att hålla sig inom lagen. I det första avsnittet undersöker de en liga som misstänks för förfalskning. 

Big Love (säsongspremiär) kl. 20.00 på Canal+ Series:
Den fjärde säsongen av dramat om polygamisten Bill Hendrickson och hans tre fruar blir riktigt invecklad och många menar att serien inte heller längre klarar av att hantera de komplicerade vändningarna i handlingen. Den nya säsongen börjar med att Bill bestämmer sig för att göra politiskkarriär i delstatssenaten vilket visar sig mycket svårt.   

På TV Torsdag
The Office (säsongspremiär) kl. 22.25 på Kanal 9:
Livet fortsätter på pappersföretaget Dunder Mifflin i Scranton Pennsylvania efter det att Pam och Jim fått veta att Pam är gravid. Paret bestämmer att hålla detta hemligt för sina arbetskamrater vilket inte visar sig lätt när Michael börjar sprida allehanda rykten på kontoret. Senare under säsongen kan vi se fram emot Jim och Pams bröllop samt en riktigt svår tid för företaget när det visar sig att Dunder Mifflins ekonomi är riktigt risig. Som vanligt blandar The Office bra avsnitt med riktiga stolpskott. Betyg för The Office (avsnitt 601-619): C

En reaktion på “På TV: Vecka 14 2010

  1. Det är roande att det i ett och samma inlägg faktiskt går att nämna The Pacific och New York för att i nästa mening yttra orden ”Tobbe Trollkarl”. Det kanske säger något om hur sjukt pinsamt det är med ”svenska kändisar” och svensk tv överlag :). Men visst, vill folk följa det så…

Kommentarer inaktiverade.