Nya svenska tv-satsningar inför hösten 2010

De senaste veckorna har de svenska tv-kanalerna givit några smakprov på vad som komma skall under hösten 2010 och framåt. Bland kommer vi att få se en ny helgsatsning på SVT, Liza Marklund-filmer på TV4 och en ny serie med Filip och Fredrik på Kanal 5.  

SVT 1 På SVT har man köpt in det svensk-amerikanska formatet Minute to Win It som nyligen hade premiär i USA till måttliga tittarsiffror. SVT kommer att göra en svensk variant av programmet som går ut på att en tävlande ska klara tio uppgifter av vardagskaraktär på mindre än en minut per uppgift. Programmet kommer att lanseras som en helgsatsning och Kristian Luuk eller Peter Settman tippas bli programledare enligt Dagens Media. På tal om helgsatsningar så har SVT även gjort klart för en ny säsong av Skavlan vilken kommer att visas under hösten 2010. SVT har också meddelat att de kommer att spela in en ny säsong av det svenska dramat Gynekologen i Askim. Jacob Nordenson är tillbaka i huvudrollen och den nya säsongen planeras att ha premiär i januari 2011.

TV4

TV4 har meddelar att de tillsammans med tyska ARD Degeto har börjat utveckla en serie om sex filmer om Liza Marklunds deckarkaraktär Annika Bengtzon. Den första filmen, Nobels testamente kommer att visas på bio medan de andra kommer att släppas direkt till DVD innan de visas på TV4. Inspelningarna kommer att dra igång i början av nästa år.

Kanal 5

På Kanal 5 planeras det för en ny serie med Filip och Fredrik där duon flyttar till värmländska Grums för att hjälpa ensamma att hitta lite sällskap. I ett pressmeddelande berättar Filip Hammar att "vi läste om en undersökning som sa att Sverige är det ensammaste landet i världen. Det satte igång nåt i våra hjärnor. Vi kan inte garantera att personerna som figurerar i den här serien aldrig mer kommer vara ensamma, men vi ska göra vårt yttersta för att de inte ska behöva vara det. Det här är det ärligaste vi någonsin gjort." Programmet kommer att få namnet Lite sällskap visas på kanalen under hösten 2010.

3 reaktion på “Nya svenska tv-satsningar inför hösten 2010

  1. Det är ju inte direkt nyskapande men de hittar tittare till dessa och så länge tyska tv-kanaler är villiga att betala en stor del av kakan i denna typ av projekt får vi nog stå ut med dem. Dubbade tyska skådisar tror jag dock inte på i denna film. De fanns ju inte i Wallander filmerna t.ex.

Kommentarer inaktiverade.