Glee slog nytt publikrekord

 Glee. Episod 6.
                                                           Foto: 20th Century Fox/TV4

Glee fortsätter att gå bra på andra sidan Atlanten. Serien återvände efter ett längre uppehåll i tisdags och passade på att slå nytt tittarrekord med 13,7 miljoner tittare. Detta var en ökning med hela 44% jämfört med fjolårets premiäravsnitt och 68% bättre än det senaste avsnittet som visades den 9 december.

Jag imponeras av att serien fortsätter uppåt, annars brukar trenden allt som oftast vara den motsatta. Nu är det väl kanske förtidigt att säga om siffrorna håller i sig, men intresset för Glee verkar absolut inte ha svalnat.

I Sverige har det inte gått lika bra för Glee och TV4 har bestämt sig för att byta sändningstid från torsdagar kl. 20.00 till söndagar kl. 18.00 när kanalen visar andra halvan av säsong ett med start den 2 maj.

3 reaktion på “Glee slog nytt publikrekord

  1. En hjälpande hand var antagligen att Glee återigen låg efter Amercian Idol men det verkar som att ryktet om seriens förträfflighet har spridit sig under uppehållet.

  2. American Idol var säkert en bidragande orsak till de höga tittarsiffrorna. Premiären gick också direkt efter AI förra året, så precis som du säger måste ryktet ha spridit sig under uppehållet.

  3. Kul för Glee. Tycker att den har vuxit väldigt bra efter första och andra avsnittet som i mina ögon inte var något extra. Att man dessutom har lyckats locka kända gästskådespelare tror jag kan öka seriens popularitet ännu mer. Synd att den inte har fått samma genomslagskraft i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.