TV Notiser 13/8 2008: Serie A, Supernatural m.m.

SUPERNATURAL Den 7 september kl. 21.55 har säsong 3 av Supernatural premiär i Sverige men det blir inte på SVT, som har visat de första två säsongerna, utan serien flyttar till Kanal 5. SVT har haft mycket svårt att hitta en publik till serien och efter det misslyckade försöket att visa säsong 2 på SVT24 säljer SVT nu vidare serien till Kanal 5 där Supernatural förhoppningsvis kan nå en ny målgrupp. 
– Vi har helt enkelt inte fått till det, och givet seriens kvalitet och personlighet upplevde jag det som mest rättvist för serien att ge den ett annat, kanske bättre hem trots att det skär i hjärtat. Vi har nu också möjlighet att frigöra resurser för annat, säger SVT:s programchef Göran Danasten till MicTV.

SERIE A Igår blev det klart att Canal+ återigen tar över rättigheterna till att visa hemmamatcher för de bästa lagen i Serie A i Sverige. TV4 har under det senaste året haft rättigheterna till att visa alla de stora lagens (däribland Inter, Milan och Juventus) hemmamatcher. Serie A startar igen den 31 augusti och första matchen på Canal+ blir Roma-Napoli kl. 15.10 på Canal+ Sport2. 

CSI Det är nu klart att den kommande säsongen blir den sista för William Petersen (Gil Grissom) som kriminaltekniker i CSI. Efter de tio första avsnitten kommer han att skrivas ut ur serien. Trots detta kommer han inte helt att lämna CSI utan fortsätter att arbeta med serien utanför rutan och öppnar för att han i framtiden kan komma att göra tillfälliga gästspel. CBS håller på och förbereder för Petersens uttåg genom att leta efter en lämplig ersättare till honom. Det finns många spekulationer om vem det kommer att bli men ännu är ingenting klart. Ytterligare en nyhet som rör seriens nionde säsong är att Jorja Fox (Sara Sidle) kommer  att återkomma till serien för ett längre gästspel under första halvan av säsongen .

BUNDESLIGA Viasat Sport kommer under den kommande fotbolls-säsongen att satsa stort på direktsända matcher ifrån tyska Bundesliga. Eftersom Canal+ äger rättigheterna till den engelska och italienska ligan och TV4 visar spanska ligan tycker jag att det är helt rätt av Viasat att satsa stort på världens fjärde största liga. Jag ser hellre en Bundesliga match än en match från holländska ligan eller från division ett i England som Viasat även brukar visa. Den första matchen som sänds för säsongen är Bayern München-Hamburg fredagen den 15 augusti. 

FRIDAY NIGHT LIGHTS I kölvattnet av Friday Night Lights delvisa flytt till DirecTV (serien kommer att visas i repris på NBC under våren) kommer nyheten om att ekonomiska neddragningar lett till att två av seriens huvudkaraktärerna kommer att skrivas ur serien. Det är Gaius Chrles (Smash) och Scott Porter (Jason) som under inledningen av säsong 3 kommer att få ett lämpligt avsked som skrivs in i handlingen.   Seriens exekutive producent, Jason Katims har också avslöjat för Entertainment Weekly att karaktärerna Tim (Taylor Kitsch), Matt, (Zach Gilford), Tyra (Adrianne Palicki) och Lyla (Minka Kelly) alla går sitt sista år på Dillon High och att flera av dem eller till och med alla dessa skådespelare kan komma att lämna serien efter denna säsong.

Uppdaterad 2008-08-28